MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Το τελευταίο χαρτί του Ερντογάν στην Ανατολική Μεσόγειο

Η αποτυχία της Άγκυρας να εμποδίσει το ενεργειακό πρόγραμμα της Λευκωσίας την ωθεί σε κινήσεις κλιμάκωσης. Δεδομένου ότι οι αλλεπάλληλες σεισμικές έρευνες του “Μπαρμπαρός” στην κυπριακή ΑΟΖ και επανειλημμένες τουρκικές αεροναυτικές ασκήσεις στην ίδια περιοχή δεν έφεραν αποτέλεσμα, το μόνο χαρτί που έχει απομείνει στον Ερντογάν είναι να πραγματοποιήσει γεώτρηση

Ο σκοπός μίας τέτοιας κίνησης δεν θα είναι τόσο η εκμετάλλευση ενός πιθανού κοιτάσματος, όσο το να υποχρεώσει τις πετρελαϊκές εταιρείες και τον διεθνή παράγοντα να διαπραγματευθούν μαζί του, να συμπεριλάβουν με κάποιον τρόπο την Τουρκία στο εν εξελίξει ενεργειακό, αλλά και ευρύτερα γεωστρατηγικό γίγνεσθαι στην κρίσιμη αυτή περιοχή. Η Άγκυρα θεωρεί πως είναι η ισχυρότερη δύναμη και ως εκ τούτου πως δικαιούται να έχει βαρύνουσα γνώμη και ηγετικό ρόλο σε όσα λαμβάνουν χώρα στην Aνατολική Μεσόγειο.

Η Αλβανία η πιο ανεπιθύμητη χώρα στην ΕΕ – Δείτε δημοσκόπηση κόλαφο

Η Αλβανία είναι η πιο αντιδημοφιλής χώρα στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη. Αυτό κατέγραψε δημοσκόπηση σχετικά με την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Συγκεκριμένα, όπως αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο, διενεργήθηκε δημοσκόπηση σε επτά χώρες της ΕΕ για τα Δυτικά Βαλκάνια. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι περισσότεροι πολίτες που ερωτήθηκαν δεν θα ήθελαν να δουν τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων στην Ένωση. 

Η αναβάθμιση της Ελλάδας

Δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσουν μελλοντικά καθόλου οι θετικές ειδήσεις, όπως η βελτίωση της αξιολόγησης της χώρας αφού συμφέρει τους νέους ιδιοκτήτες της, η αύξηση του ΑΕΠ, η μείωση των επιτοκίων των ομολόγων, η άνοδος του χρηματιστηρίου κλπ., διαπιστώνοντας πως δεν έχουν αντίκτυπο στην προσωπική μας ζωή – η οποία, στην καλύτερη περίπτωση, θα σταθεροποιηθεί στα σημερινά, πολύ χαμηλά επίπεδα.

«Είμαστε η μοναδική χώρα στα παγκόσμια ιστορικά χρονικά που έχει υπογράψει τρία μνημόνια-δανειακές συμβάσεις και που έτσι όπως βαδίζουμε δεν θα μας φτάσουν – παρά το ότι θα χάσουμε ως άτομα ότι έχουμε και δεν έχουμε. Επίσης η μοναδική στον πλανήτη που μετά από τόσα μαρτύρια δεν έχει ανατραπεί το υφιστάμενο, καιροσκοπικό, ιδιοτελές ή/και διεφθαρμένο πολιτικό σκηνικό – οπότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας».

Ο ΟΗΕ καταγγέλλει τη Βρετανία για παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων του Ασάνζ

Σκίτσο του Βραζιλιάνου ακτιβιστή σκιτσογράφου, Κάρλος Λατούφ, για την σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ 

Ειδική επιτροπή του ΟΗΕ ζήτησε από την βρετανική κυβέρνηση να βγάλει τον Τζούλιαν Ασάνζ από την φυλακή υψίστης ασφαλείας Belmarsh όπου κρατείται από τις 11 Απριλίου, επισημαίνοντας πως δεν έχει καταδικαστεί για κάποιο σοβαρό ποινικό αδίκημα για να κρατείται εκεί. Τονίζουν πως η βρετανική κυβέρνηση καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα του ιδρυτή των Wikileaks, προσθέτοντας πως η ποινή κράτησης των 350 μερών που του επιβλήθηκε είναι δυσανάλογη με τα όσα διέπραξε.

Εθνικός εξευτελισμός επί ΣΥΡΙΖΑ: Γερμανοί αστυνομικοί ελέγχουν τα σύνορα & τα αεροδρόμια – «Φυλακίζουν» τους μετανάστες στην Ελλάδα

Γερμανικό κράτος και ΜΜΕ εξευτελίζουν την Ελλάδα και τις ελληνικές αρχές με αφορμή το μεταναστευτικό. Με τον κρατικό μηχανισμό να έχει παραλύσει πλήρως, Γερμανοί αστυνομικοί έχουν μεταφερθεί τα τελευταία χρόνια στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων, με σκοπό να κρατήσουν τους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες στη χώρα μας. 

Οι Γερμανοί αστυνομικοί πλέον κάνουν ελέγχους ακόμα και σε αεροδρόμια, ενώ κορυφαία γερμανικά ΜΜΕ επισημαίνουν την «αθλιότητα» των ελληνικών αρχών και επισημαίνουν τη «στήριξη» και τις «δωρεές» από τη γερμανική πλευρά.