MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

Die Welt: Παρασκηνιακή παρέμβαση της Μέρκελ για την ονομασία της “Βόρειας Μακεδονίας”

Η ‘Ανγκελα Μέρκελ είχε παρέμβει παρασκηνιακά για την ονομασία της “Βόρειας Μακεδονίας”, υποστηρίζει η κυριακάτικη έκδοση της WELT. Εκτιμά επίσης ότι η καγκελάριος ανησυχεί για πιθανή αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια.

Με αφορμή την άτυπη σύνοδο κορυφής τη Δευτέρα στο Βερολίνο, στην οποία συμμετέχουν η καγκελάριος Μέρκελ, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, καθώς και ηγέτες από έξι χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης, η κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Die Welt αναλύει την πολιτική του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια, ανατρέχοντας στο πρόσφατο παρελθόν. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η καγκελάριος “είχε βοηθήσει παρασκηνιακά για να διευθετηθεί η επί δεκαετίες συνεχιζόμενη διαμάχη μεταξύ Ελλάδας και ‘Μακεδονίας’ δια της μετονομασίας σε Βόρεια Μακεδονία”.

Παγκόσμιοι πρωταθλητές οι Έλληνες στο άγχος

Πρωταθλητές κόσμου στο άγχος οι Έλληνες Οι Έλληνες είναι μακράν ο πιο αγχωμένος λαός στον κόσμο ή τουλάχιστον μεταξύ των 143 χωρών των οποίων τα αποτελέσματα μετρήθηκαν, όπως καταγράφηκε επίσημα σε έρευνα της Statista.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι το 59% των Ελλήνων ζουν υπό καθεστώς μεγάλου άγχους όπως δήλωσαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης την οποία έδωσαν.

Ο τροχός της τύχης που κρατάει τον Ερντογάν στην εξουσία

Μτφρ. Βαγγέλης Γεωργίου – 

Όταν ο υποψήφιος της κοσμικής αντιπολίτευσης Εκρέμ Ιμάμογλου αναγνωρίστηκε ως νικητής των εκλογών στον δήμο Κωνσταντινούπολης, που είναι η μεγαλύτερη πόλη και ο σημαντικότερος οικονομικός κόμβος της Τουρκίας, ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε ήταν να αντιγράψει και να αποθηκεύσει με ασφάλεια όλους τους φακέλους των προκατόχων του που ανήκαν στο ισλαμικό κόμμα του Ερντογάν. 

«Οι εποχές που γίνονταν εξυπηρετήσεις «ενός ανθρώπου», των ενώσεων, συγκεκριμένων προσώπων, ιδρυμάτων και θρησκευτικών ομάδων τελείωσαν» , δήλωσε ο Ιμάμογλου λίγες μέρες μετά την 31η Μαρτίου. «Θα εγκαινιάσουμε τέτοια διαφανή διοίκηση που θα δημοσιοποιούνται τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων και όσων σχετίζονται με τον δήμαρχο».

Η αποσύνθεση της Ευρωζώνης έχει αρχίσει... οι μεγάλες τράπεζες έχουν πρόβλημα

Νομισματικές και οικονομικές αποτυχίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Οι νομισματικές, οικονομικές και πολιτικές αδυναμίες της ΕΕ πρόκειται να εκτεθούν από την επικείμενη παγκόσμια πιστωτική κρίση.

Ο συνδυασμός της λήξης της δυναμικής του πιστωτικού κύκλου και της αύξησης του εμπορικού προστατευτισμού το 1929 είναι ένα έγκυρο προηγούμενο για την εκτίμηση της κλίμακας μιας αναπτυσσόμενης παγκόσμιας πιστωτικής κρίσης σήμερα.

Γερμανία: Ένα κατακερματισμένο τραπεζικό σύστημα που απειλεί την Ευρώπη

Τι έδειξε η αποτυχία συγχώνευσης Deutsche Bank και Commerzbank

Η γερμανική οικονομία μπορεί να είναι η ισχυρότερη της Ευρώπης, αλλά ο τραπεζικός της κλάδος δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ως απόλυτα υγιής, με πιο κλασσικό παράδειγμα την Deutsche Bank.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα, ενώ η ακύρωση του γάμου της με την Commerzbank αφήνει πολλά ερωτηματικά για το μέλλον της.

Τι μπορεί να ακολουθήσει μετά από αυτόν τον αποτυχημένο αρραβώνα;

Οι γνώμες των αναλυτών είναι αντικρουόμενες.