MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Ο μύθος της παρακμής των Η.Π.Α.

Το «Marshall plan» ήταν λιγότερο μία προσφορά βοήθειας προς τους Ευρωπαίους και περισσότερο ένας επενδυτικός προγραμματισμός – ένα σχέδιο ανοίγματος της ευρωπαϊκής αγοράς για αμερικανικές τράπεζες και επιχειρήσεις που ίδρυσαν υποκαταστήματα σε όλες τις μεγάλες χώρες της ηπείρου μας, μετατρέποντας την σταδιακά, ειδικά τη Γερμανία, σε ένα απόλυτα εξαρτημένο προτεκτοράτο.

Ανάλυση 

Σχετικά συχνά αρκετοί οικονομολόγοι ή πολιτικοί πέφτουν και πέφτουμε στην παγίδα της δήθεν παρακμής των Η.Π.Α. – με κριτήριο το υπέρογκο δημόσιο χρέος τους της τάξης των 22 τρις $, το συνολικό χρέος (δημόσιο και ιδιωτικό) τους που υπερβαίνει τα 50 τρις $, την οικονομική/βιομηχανική άνοδο της Κίνας ή τις στρατιωτικές επιτυχίες της Ρωσίας στη Μέση Ανατολή. 

Μαζική απόσυρση αποθεμάτων χρυσού από τις ΗΠΑ – Η Ουάσινγκτον δεσμεύει με την απειλή κυρώσεων Ελλάδα & μικρές χώρες

ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΟΙ ΗΠΑ ΘΑ ΔΕΣΜΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΚΟΥΣΟΥΝ.

Για πολλές δεκαετίες, πολλές χώρες του κόσμου είχαν αποθηκεύσει τον χρυσό τους στις Ηνωμένες Πολιτείες, ειδικά μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Ωστόσο, η κατάσταση αλλάζει. Πέρυσι, η Τουρκία απέσυρε τα δικά της αποθέματα χρυσού από τις αμερικανικές τράπεζες, ενώ Γερμανία και Ολλανδία έκαναν το ίδιο.

Τώρα η Ιταλία ετοιμάζεται να ακολουθήσει το παράδειγμά τους. Μόνο η Ελλάδα και μερικές μικρές χώρες δεν τολμούν να πράξουν το αυτονόητο για αυτό που πιθανόν γνωρίζουν όλοι οι υπόλοιποι και αγνοούμε εμείς στην χώρα μας.

Ερντογάν ο “δίκαιος”… Οι Γάλλοι έσφαξαν, οι Τούρκοι ποτέ… οι Αρμένιοι;

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταφέρθηκε εναντίον “εκείνων που δίνουν μαθήματα” στην Τουρκία για τη «γενοκτονία των Αρμενίων», ιδίως τη Γαλλία, που την κατηγορεί ότι ευθύνεται για τη γενοκτονία στη Ρουάντα.«Εάν κοιτάξουμε εκείνους που επιχειρούν να δίνουν μαθήματα για τα ανθρώπινα δικαιώματα ή τη δημοκρατία στην Τουρκία με το αρμενικό ζήτημα και τη μάχη κατά της τρομοκρατίας, εμείς βλέπουμε ότι όλοι τους έχουν αιματηρό παρελθόν» σημείωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα.