MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Οι νέοι διωγμοί των Χριστιανών

Οι επιθέσεις στη Σρι Λάνκα την ημέρα του καθολικού Πάσχα δεν αποτελούν μία μεμονωμένη περίπτωση, αφού τα εθνικιστικά κινήματα βουδιστών, ινδουιστών και μουσουλμάνων στην Ασία γίνονται όλο και πιο επικίνδυνα. Περισσότεροι από 100 εκ. Χριστιανοί ζουν σε χώρες που το βασικό δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας σήμερα δεν γίνεται σεβαστό.

Επικαιρότητα
 
Σύμφωνα με τους ηγέτες της Ρωμαιοκαθολικής και Προτεσταντικής Εκκλησίας της Γερμανίας, ενόψει της αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης στη Σρι Λάνκα εναντίον Χριστιανών (άρθρο), οι χριστιανικές μειονότητες στη Μέση Ανατολή και αλλού καταπιέζονται και κινδυνεύουν να εξαφανιστούν εντελώς. Ανέφεραν επίσης πως η θρησκευτική ελευθερία απειλείται σε παγκόσμιο επίπεδο (πηγή), ενώ συνέταξαν μία μελέτη 70 σελίδων με την ονομασία «Οικουμενική έκθεση για τη θρησκευτική ελευθερία των Χριστιανών παγκοσμίως». 

Νέα κρίση στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας: Έξαλλη η Άγκυρα από τη δήλωση του Ντ.Τραμπ για την «Γενοκτονία των Αρμενίων»

Νέα κρίση στις αμερικανο-τουρκικές σχέσεις με αφορμή τη Γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους, ένα θέμα που αποτελεί «κόκκινο» πανί και «πονά» ιδιαίτερα την Άγκυρα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε μια ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση αναφέρει τη Γενοκτονία των Αρμενίων, ως μια «από τις χειρότερες σφαγές της ιστορίας, όπου 1,5 εκατ. Αρμένιοι εκτοπίστηκαν, σφαγιάστηκαν ή βάδισαν πορείες θανάτου μέχρι τη φυσική εξόντωσή τους στα τελευταία χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας».

Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Του Χασάπη Πέτρου 

Ο Κοινοβουλευτισμός, δηλαδή η ολιγαρχικής έμπνευσης αντιπροσωπευτική δήθεν «δημοκρατία» του εθνικού κράτους, χρεοκόπησε και είναι αυτή που παρέδωσε το εθνικό κράτος εύκολο θήραμα στα χέρια της παγκοσμιοποιημένης οικονομικής ολιγαρχίας. 

Εκείνο που εναγώνια προσπαθεί το παγκόσμιο σύστημα να αποφύγει, είναι να μην αρχίσουν οι άνθρωποι να αμφισβητούν μαζικά τον κοινοβουλευτισμό και να θέλουν πιο δημοκρατικές διαδικασίες.

Αυτό ακριβώς είναι που θέλει να αποφύγει και το γερμανοκρατούμενο ευρωπαϊκό σύστημα. Δηλαδή να μην αρχίσουν οι Ευρωπαίοι πολίτες να αμφισβητούν τον κοινοβουλευτισμό και να στρέφονται προς πιο δημοκρατικές διαδικασίες τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Ερχονται ραγδαίες εξελίξεις»: «Γιατί διέρρευσε απόρρητη έκθεση της CIA για πόλεμο Ελλάδας – Τουρκίας;»

Οι προειδοποιήσεις Ελληνα υποστράτηγου ε.α: «Οι δρόμοι των αγωγών είναι στρωμένοι με αίμα…»

«Ο πόλεμος δι’ αντιπροσώπων “proxy war” ή διαμεσολαβητικός πόλεμος, είναι η σύγκρουση μεταξύ δύο εθνών, χωρίς την άμεση εμπλοκή τους στο θέατρο των πολεμικών επιχειρήσεων, αλλά χρησιμοποιούν άλλες δυνάμεις (συμμαχικές) για να επιτεθούν στα συμφέροντα του αντιπάλου.

Eurostat: Στο 181,1% του ΑΕΠ ήτοι 334,5 δισ. το δημόσιο χρέος της Ελλάδας το δ' τρίμηνο του 2018

Eurostat: Στο 181,1% του ΑΕΠ ήτοι 334,5 δισ. το δημόσιο χρέος της Ελλάδας το δ' τρίμηνο του 2018

Στο 181,1% του ΑΕΠ ή 334,5 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας το τέταρτο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα (24/4) στη δημοσιότητα.

Την ίδια περίοδο το χρέος στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε, κατά μέσο όρο στο 85,1% του ΑΕΠ, έναντι 86,4% το τρίτο τρίμηνο του 2018.

IΣΑ: 8 στους 10 πληρώνουν από την τσέπη τους για υπηρεσίες υγείας

Από την τσέπη τους πληρώνουν για υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας το 80% των πολιτών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πανελλαδικής έρευνας για λογαριασμό του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. 

Μάλιστα το 20% εξ αυτών δήλωσαν ότι έχουν δαπανήσει πάνω από 70 ευρώ τον μήνα. Επίσης, ένας στους δύο πολίτες δυσκολεύεται να καλύψει τις δαπάνες υγείας, ενώ σε δυσμενέστερη θέση βρίσκονται τα άτομα άνω των 65 ετών που σε ποσοστό 60% ,δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρήματα που απαιτούνται, όπως προκύπτει από την έρευνα. 

EUROSTAT – ΕΛΛΑΔΑ: “Ματωμένο” πλεόνασμα 4,4% το 2018 – Έκρηξη χρέους στα 334,5 δισ.

Στο 4,4% του ΑΕΠ διαμορφώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα του 2018 σε όρους Eurostat. Ο στόχος του Προϋπολογισμού ήταν για πρωτογενές πλεόνασμα 4,1% του ΑΕΠ. 

Σε απόλυτους αριθμούς, το πρωτογενές πλεόνασμα ανήλθε στα 8,149 δισ. ευρώ.

Τα σημερινά στοιχεία πιστοποιούν ότι για 4η χρονιά υπάρχει υπέρβαση του δημοσιονομικού στόχουν ενός υπερπλεονάσματος που ξεπερνά ακόμα και τις προσδοκίες της κυβέρνησης. Επιβεβαιώνεται έτσι η υπερβολική “αφαίμαξη” της αγοράς και των πολιτών από τα “χαράτσια” και από τις συνεχείς περικοπές δαπανών. 

FT: Η μεγάλη αυταπάτη με το Brexit και το χρονοδιάγραμμα

Γιατί ο Οκτώβριος δεν είναι το πραγματικό ορόσημο. Οι δύο κρίσιμες συνέπειες από τη συμμετοχή της χώρας στις ευρωεκλογές. Η λάθος αντίληψη για το δεύτερο δημοψήφισμα, o Μακρόν και η σκληρή πραγματικότητα. 

Financial Times 

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος από την παράταση του Brexit είναι η αυταπάτη για τον χρόνο. Το Ηνωμένο Βασίλειο στην πραγματικότητα δεν έχει πέντε μήνες για να καταλήξει σε μια απόφαση. Στην πραγματικότητα το πραγματικό χρονοδιάγραμμα είναι μόλις λίγες εβδομάδες. Αν συνεχιστεί πέρα από τις ευρωπαϊκές εκλογές στα τέλη Μαΐου, μπαίνουμε σε ένα κόσμο με αβέβαια σενάρια. 

Αμερικανός Γερουσιαστής: Υπάρχουν φόβοι για θερμό επεισόδιο και σύρραξη στο Αιγαίο

Φόβους για ένα θερμό επεισόδιο στον ενεργειακό χάρτη της ανατολικής Μεσογείου, εξέφρασε ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών Μπομπ Μενέντεζ, σε συνέντευξή του στο «Euronews», ενώ σε ομιλία του εκδήλωση του οργανισμού δημοσίου Δικαίου, απηύθυνε αυστηρές συστάσεις στην Τουρκία για την συμπεριφορά της στο Αιγαίο λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Αυτή η συμπεριφορά από μία σύμμαχο στο ΝΑΤΟ δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Δεν είναι συμπεριφορά υπεύθυνης χώρας και ο Θεός να βάλει το χέρι του αν οι Τουρκικές ενέργειες οδηγήσουν σε απώλεια ζωής στα Ελληνικά νησιά».