MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Γενικό Λογιστήριο του Κράτους : Στα 278 δισ. ευρώ ανέρχονται οι απαιτήσεις για τις οφειλές της Γερμανίας.

Στα 278 δισ. ευρώ ανέρχονται οι απαιτήσεις για τις οφειλές της Γερμανίας. Ο πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής για τις οφειλές της Γερμανίας στην Ελλάδα Τριαντάφυλλος Μηταφίδης κατέθεσε αναλυτικά στοιχεία, προερχόμενα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. «Οι διεκδικήσεις μας αποτελούν ένα αδιάσπαστο σύνολο, παρά τις επιμέρους ποιοτικές διαφορές και δεν σαλαμοποιούνται» ξεκαθάρισε.

– Για τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο: την 31η Δεκεμβρίου 2014 οι απαιτήσεις ανέρχονταν στα 9.189.270.837 ευρώ. 

Η Συμφωνία του Λονδίνου περί εξωτερικών γερμανικών χρεών του 1953 προβλέπει αναβολή και δεν θέτει θέμα ανυπαρξίας ή αποδυνάμωσης ή παραγραφής της απαίτησης αυτής. Σημειώνεται ότι η Γερμανία έως το 1986 εξοφλούσε ελληνικές απαιτήσεις από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Εθνική Άμυνα: Εγκληματούν όλοι συνειδητά και τους νοιάζει μόνο η καρέκλα

Με ένα εύστοχο σχόλιο / ανάλυση στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, στην έντυπη έκδοση που κυκλοφορεί στα περίπτερα, ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος εν αποστρατεία Παναγιώτης Χηνοφώτης, λέει τα πράγματα με το όνομά τους για την εθνική άμυνα, την οποία όλοι κόπτονται ότι υπηρετούν, όμως άπαντες, συνεχίζουν την ίδια αυτοκαταστροφική – για την Ελλάδα τακτική της απαξίωσής της. 

Όπως αναφέρει, όλοι επικαλούνται τις ενστάσεις των δανειστών της χώρας, οι οποίοι όμως δεν θα είναι υπόλογοι εάν η άμυνα της χώρας καταρρεύσει. Το παρανοϊκό είναι ότι το πρόβλημα αυτό έχει ανακύψει στη χειρότερη δυνατή συγκυρία για τη χώρα από την άποψη των προκλήσεων στον τομέα της ασφάλειας, με την πολιτική τάξη της χώρας, χωρίς εξαιρέσεις, να έχει καταφέρει να σταματήσει κάθε είδος εξοπλιστικού προγράμματος επί μια 15ετία. 

Καίγεται το γερμανικό οικοδόμημα

Δρομολογείται μία επανάσταση στην ΕΕ εναντίον της Γερμανίας, της Ευρώπης των τραπεζών και του συστήματος Soros. Μία επανάσταση, στην οποία εμείς οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, από την πλευρά της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης που θέλει να στείλει το παιδί των Οθωμανών στηρίζοντας τον Weber, παραμένουμε θλιβεροί συνεργάτες των Γερμανών, χωρίς κανένα σχέδιο! Ελπίζω να μην το κάνουμε, μετανιώνοντας ακόμη μία φορά για την ψήφο μας.

Επικαιρότητα

Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους, όπου φάνηκε το ύπουλο παιχνίδι της Γερμανίας αμέσως μετά το ξεκίνημα της Ευρωζώνης, η άθλια συμπεριφορά της απέναντι στην Ελλάδα από το 2010 και μετά, στην Ιταλία επίσης με την ανατροπή του Berlusconi, η μεταναστευτική κρίση του 2015, η προσπάθεια κατατρόπωσης της Βρετανίας από την Κομισιόν με το BREXIT, η γερμανικής έμπνευσης συμφωνία του Μαρόκου και ο ισλαμικός πόλεμος εναντίον του Χριστιανισμού, θα καθορίσουν το μέλλον της Ενωμένης Ευρώπης.

ΚΑΖΑΚΗΣ : Δεν θα υπήρχε κατοχή αν δεν συναινούσαν με τον τρόπο τους όλα τα κόμματα της βουλής.

Με ποιο κριτήριο θα ψηφίσετε στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές; Για να τιμωρήσετε τον Τσίπρα; Ή για να μην ξανάρθει η δεξιά στην κυβέρνηση; Όποιο κι αν είναι το κριτήριό σας για να ψηφίσετε ένα από τα υφιστάμενα κόμματα του κοινοβουλίου, πρέπει να ξέρετε ότι πρόκειται για μια από τα ίδια.

Απέδειξαν ότι όλοι συμμετέχουν στην «κανονικότητα» του καθεστώτος κατοχής της πατρίδας μας, το οποίο βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. Κι επομένως χρειάζεται για τη νομιμοποίησή του, όχι μόνο εκείνες τις δυνάμεις που εναλλάσσονται στην κυβέρνηση προκειμένου να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις έναντι των δανειστών, αλλά και την αντιπολίτευση για να εκτονώνει την κοινωνική οργή και να δημιουργεί την εντύπωση πώς όλα είναι νόμιμα. Πώς τίποτε άλλο δεν μπορεί να γίνει εκτός από την πλειοψηφία που υπερψηφίζει, αλλά και μια αντιπολίτευση που καταψηφίζει καταγγέλλοντας γενικά και αφηρημένα τον καπιταλισμό και τα «μονοπώλια» (ΚΚΕ) ή τους «προδότες» (ΧΑ). 

Η δύναμη της προπαγάνδας

Οι τεχνικές της διαχείρισης της κοινής γνώμης σε τυπικές Δημοκρατίες, με την αριστερά πέπλο να αποτελεί τη σύγχρονη εξέλιξη τους, έχουν ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα, σε σχέση με τις τεχνικές ελέγχου των δικτατοριών: είναι φθηνότερες από τη βία, από το χρηματισμό ή από οιαδήποτε άλλη μορφή ελέγχου.

Άποψη

Διαβάζοντας τις δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα, απορεί κανείς βλέποντας πως προηγούνται στις προτιμήσεις των Ελλήνων τα τρία εκείνα κόμματα που τους κατέστρεψαν – που τους πρόδωσαν εν ψυχρώ ξεπουλώντας την πατρίδα τους, ενώ είχαν δεκάδες άλλες λύσεις στη διάθεση τους. Το γεγονός αυτό είναι ακόμη πιο παράδοξο επειδή όλοι έχουν ενημερωθεί πλέον για το τι ακριβώς έχει συμβεί στο παρελθόν (ανάλυση) – οπότε είναι συνειδητή η επιλογή του ετερόκλητου πλήθους, όπως έχουν αποκαλεστεί από την κυβέρνηση.

Το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 – Το πολιτικό σκηνικό – Η πρώτη κυβέρνηση Παπαδόπουλου

Η χώρα τον Απρίλιο του 1967 βρισκόταν ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο. Οι εκλογές είχαν προκηρυχθεί για τις 28 Μαΐου και την εξουσία ασκούσε από τις 3 Απριλίου η ΕΡΕ, με πρωθυπουργό τον αρχηγό της Παναγιώτη Κανελλόπουλο, έχοντας τη συναίνεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γεωργίου Παπανδρέου και του Βασιλιά Κωνσταντίνου.

Διάχυτη ήταν η πεποίθηση ότι τις επερχόμενες εκλογές θα κέρδιζε η Ένωση Κέντρου και θα επανερχόταν θριαμβευτικά στην εξουσία υπό τον Γεώργιο Παπανδρέου.

Kλιμάκωση: Η Τουρκία ενημέρωσε τον ΟΗΕ για έναρξη γεωτρήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ!

Νέα επιστολή-τελεσίγραφο έστειλε η Τουρκία, με την οποία κοινοποιεί προς τον ΟΗΕ και τα μέλη του Συμβουλείου Ασφαλείας πως προχωρά άμεσα σε γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ σε ξεκάθαρα οικόπεδα που βρίσκονται στα Νότια της Κύπρου εκεί που δεν μπορεί καν να ισχυρισθεί το ψευδοκράτος ότι ασκεί «κυριαρχία»

Η επιστολή αυτή, που έρχεται σε συνέχεια της επιστολής μανιφέστο των τουρκικών διεκδικήσεων που διαγράφουν την επήρεια σε θαλάσσιες ζώνες όχι μόνο του Καστελόριζου αλλά και της Κύπρου ,της Κρήτης, της Ρόδου που κατέθεσε στον ΟΗΕ ο Τούρκος Μόνιμος Αντιπρόσωπος (και αποκάλυψε το pronews.gr), αμφισβητεί το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να ασκεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της, απαιτεί να προτείνει ο ΟΗΕ την συγκρότηση «μηχανισμού» για την από κοινού λήψη αποφάσεων για τους υδρογονάνθρακες από Τουρκοκύπριους και ελληνοκύπριους.