MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

«Το θέμα των αποζημιώσεων έχει οριστικά επιλυθεί»

Η γερμανική κυβέρνηση εμμένει στην πάγια θέση της έναντι των ελληνικών διεκδικήσεων για την περίοδο της Κατοχής. Το κόμμα Η Αριστερά και εν μέρει οι Πράσινοι διαφοροποιούνται ως προς την επιστροφή του κατοχικού δανείου.

Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων καθώς και η αποπληρωμή του κατοχικού δανείου έχει νομικά και πολιτικά οριστικά επιλυθεί, δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, επαναλαμβάνοντας την πάγια γερμανική θέση. Παράλληλα τόνισε ότι η Γερμανία «έχει αίσθημα της ιστορική της ευθύνης. Γνωρίζουμε για τη μεγάλη ενοχή, τα μεγάλα δεινά που επέφεραν η Γερμανία και Γερμανοί κατά την περίοδο του εθνικοσοσιαλισμού στην Ελλάδα». Όπως συνέχισε, «τα διδάγματα που εμείς αντλούμε είναι η διατήρηση των καλών σχέσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία, καθώς επίσης και το γεγονός ότι πρέπει να ενισχύουν η μια την άλλη για το καλό των δύο χωρών.»

ΒΛΑΚΕΙΑ, ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΣΜΟΣ Ή ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ;

Του Χασάπη Πέτρου

Έχουμε χρεοκοπήσει από το 2009, μη μπορώντας να εξυπηρετούμε τα τότε (λιγότερα από τα σημερινά) δάνεια και συνεχίζουμε 10 χρόνια μετά, κόντρα σε κάθε έννοια οικονομικής επιστήμης, να προσποιούμαστε ότι τάχα θα ξεφύγουμε με νέα μεγαλύτερα δάνεια και άγρια μέτρα λιτότητας. Και αντί γι αυτό, προχωράμε σε ακόμα περισσότερες εκπτώσεις της εθνικής μας κυριαρχίας και εκχώρησης της πατρίδας αμαχητί.

Τι είναι άραγε αυτό; Βλακεία; στρουθοκαμηλισμός ή ομαδική προδοσία της χώρας;

Πάντως, δεν είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος γνωρίζει τι μας συμβαίνει. Έχω την εντύπωση ότι ο κόσμος νομίζει πως οι ειδικοί γνωρίζουν και ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά. Όμως οι ειδικοί είναι αυτοί ακριβώς που τον προδίδουν για την εξασφάλισης της καταναλωτικής τους ευδαιμονίας.

Εθνική ντροπή! Αυτοί είναι οι «Έλληνες» ευρωβουλευτές που δεν ψήφισαν την γενοκτονία των Ποντίων

Σε μια συνεδρίαση όπου συμμετείχαν μόνο επτά από τους 27 συνολικά Έλληνες και Κύπριους ευρωβουλευτές, οι ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και ο Μάνφρεντ Βέμπερ, όπως και οι Σοσιαλιστές και οι Φιλελεύθεροι και ο Γκι Φερχόφστατ στάθηκαν στο πλευρό του Ερντογάν και καταψήφισαν την πρόταση του καθηγητή Νότη Μαριά να συζητηθεί και να εκδοθεί ψήφισμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Επί των τύπον το Νείλο

Ο πρωθυπουργός είναι ο κλασσικός Ελληναράς αστοιχείωτος και ακαλλιέργητος βαρύμαγκας, που όταν τον ρωτούν αν ξέρει τον Παπαδιαμάντη ή τον Ντοστογιέφσκι, απαντά «γιατί αυτοί με ξέρουνε εμένα;». Και καθαρίζει. Έτσι άλλωστε κυβέρνησε γενικώς κι έτσι θα κυβερνήσει για λίγο καιρό ακόμα.

Ξένη δημοσίευση

Ο διάτρητος Νείλος και το σπαθί του Δαμοκλή

-του Δημήτρη Καμπουράκη

Μέσα σε μια συνέντευξη μιας ώρας είπε τρεις βαρύτατες ελληνικούρες. Δήλωσε «διάτρητος» για την ιστορία των Συριζαϊκών σκανδάλων, κακοποίησε τον ταλαίπωρο τον «Δαμοκλή» με το σπαθί που κρεμόταν πάνω απ’ το κεφάλι του και μπέρδεψε ένα αφρικάνικο ποτάμι με τα αρχαιοελληνικά καρφιά σε κείνο το αμίμητο «επί τον τύπον τον Νείλο».

Η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων

Πολύ σωστά ένας από τους πολλούς έντιμους Πολίτες της χώρας έγραψε το γνωστό «Ντρέπομαι που είμαι Γερμανός», όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται στους Έλληνες η Γερμανία – ενώ εμείς θα έπρεπε να ντρεπόμαστε ακόμη περισσότερο για τη δουλοπρεπή στάση των κυβερνήσεων μας απέναντι στις γερμανικές. Η χώρα αυτή πρέπει να πληρώσει επιτέλους για τα εγκλήματα της, αλλιώς θα συνεχίσει να κάνει καινούργια – όπως είναι ασφαλώς η μετατροπή του ευρώ σε δικό της πολεμικό όπλο, με στόχο την οικονομική εισβολή και κατοχή των εταίρων της.

«Καταρχήν έχουμε τις διεκδικήσεις αποζημιώσεων για τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο – οι οποίες, παρά το ότι προσδιορίστηκαν δεν καταβλήθηκαν ποτέ συνολικά. Αυτές ανέρχονται σε 9.189.270.837 €.