MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: "Μακεδονία, το πρόβλημα ονοματολογία - Στρατηγική Ακύρωσης του Προσυμφώνου των Πρεσπών"

Part I , II & III

Ελληνική Κοινότητα Οττάβας.

Τρίτη 16 Απριλίου 2019, ώρα: 19.00
ώρα: 18.00

Πώς από τη Συνθήκη των Σεβρών (1920) ήρθε η Συνθήκη της Λωζάνης (1923);

Η Συνθήκη των Σεβρών , σήμανε τον διαμελισμό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Αμέσως μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου , ο Ελευθέριος Βενιζέλος , εν όψει της υπογραφής συνθήκης ειρήνης με την Τουρκία, με μια σειρά από ταξίδια και προσωπικές επαφές στο εξωτερικό , προσπάθησε και πέτυχε σε μεγάλο βαθμό , την ικανοποίηση των ελληνικών αιτημάτων. Οι νικητές Σύμμαχοι , αποφάσισαν η καθεμία από τις ηττημένες χώρες να υπογράψει ξεχωριστή συνθήκη ειρήνης . Τελευταία υπογράφτηκε η συνθήκη με την Οθωμανική Αυτοκρατορία . Οι συνομιλίες έγιναν στις Σέβρες (Sevr) , προάστιο του Παρισιού και η υπογραφή της συνθήκης έγινε 22 μήνες μετά τη λήξη του πολέμου, στις 28 Ιουλίου 1920. Στη διάσκεψη μετείχαν 18 χώρες . Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας ήταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Από οθωμανικής πλευράς , υπέγραψαν ο γερουσιαστής στρατηγός Χαμδί πασά, ο γερουσιαστής Ρίζα Τεβφίκ Μπέης και ο Ρεσάτ Ναλίς Μπέης . Η Συνθήκη των Σεβρών , σήμανε τον διαμελισμό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. 

Όρμπαν: Οι Βρυξέλλες σχεδιάζουν τον εξισλαμισμό της Ευρώπης

Πυρά κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος κατηγορεί τη «γραφειοκρατία των Βρυξελλών» ότι σχεδιάζει να εξισλαμίσει την Ευρώπη.

Μέχρι τώρα ακούγαμε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάνει δήθεν διακρίσεις σε βάρος των χριστιανών και επιδιώκει τον εξισλαμισμό της Ευρώπης, μόνο από ακροδεξιούς τρομοκράτες όπως ο Μπρέντον Τάραντ και ο Άντερς Μπρέιβικ, γράφει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel,