MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Οι εξελίξεις στην Ελλάδα

Μέσω των φόρων και της μείωσης των εισοδημάτων που προκάλεσε την κατακόρυφη πτώση των τιμών των ακινήτων, κοκκίνισε τα τραπεζικά δάνεια των Πολιτών και δημιούργησε προβλήματα στις αφελληνισμένες τράπεζες, μεταφέρεται η ιδιωτική μας περιουσία στο κράτος και από αυτό στους δανειστές – οπότε η πρώτη μας προτεραιότητα οφείλει να είναι η ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας, χωρίς την οποία καμία καλή είδηση δεν είναι στην πραγματικότητα καλή.

Επικαιρότητα

Ασφαλώς υπάρχουν κάποια καλά νέα για την Ελλάδα – όπως η έγκριση της Ευρώπης για εξόφληση του δανείου του ΔΝΤ, το επιτόκιο του οποίου υπολογίζεται στο τοκογλυφικό 4,9%, η πτώση των επιτοκίων των πενταετών ομολόγων (στο 2,30% από 3,60% που δανεισθήκαμε, αν και της Πορτογαλίας είναι στο 0,19%), των δεκαετών στο 3,50% (από 3,60% με την Πορτογαλία στο 1,28%), η μείωση του εμπορικού ελλείμματος τον περασμένο μήνα, η εκταμίευση του 1 δις € από τα 5 δις € που μας χρωστούν οι κεντρικές τράπεζες της ΕΕ από τα κέρδη τους εις βάρος μας το 2017 (από την πρώτη περίοδο μας έδωσαν περί τα 6 δις € και μας παρακράτησαν τα 4 δις €), η σημερινή μεγάλη άνοδος των μετοχών των τραπεζών, ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός, το ελάχιστα αρνητικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών στο -0,8% (πηγή), το μέσο κόστος δανεισμού στο 1,61% που δεν αυξάνει το χρέος αφού ακόμη και ο χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης (1,9%) είναι υψηλότερος κλπ.

Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ".

Του Χασάπη Πέτρου 

Σύμφωνα με την επιστήμη του συνταγματικού δικαίου, κόμμα είναι ένωση προσώπων (και διαφόρων συμφερόντων) που στόχο έχουν την κατάκτηση της εξουσίας. Αυτό μπορεί να ακούγεται σκληρό, αλλά αυτή είναι η αλήθεια και κανένας δεν μπορεί να επιτρέψει ή να απαγορεύσει σε κάποια ομάδα προσώπων και συμφερόντων να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών.

Από το άλλο μέρος,
το κοινοβουλευτικό κυβερνητικό σύστημα, δηλαδή η στήριξη της κυβέρνησης από τη Βουλή, η οποία δίνει και την εμπιστοσύνη της στην κυβέρνηση, μπορεί να δουλέψει μόνο με κόμματα και όχι με ανεξάρτητες προσωπικότητες. Είναι δηλαδή κομματική «δημοκρατία». Σε καμία περίπτωση ένας μεμονωμένος υποψήφιος, ακόμα αν λάβει στις βουλευτικές εκλογές πάνω από 50% (πράγμα αδύνατο, γιατί είναι υποχρεωμένος να περιοριστεί σε μια εκλογική περιφέρεια), δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση. Για να το επιτύχει αυτό θα πρέπει να του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης 151 βουλευτές. Άρα, θα πρέπει να έχει κόμμα ή να συμμαχήσουν μαζί περισσότερα κόμματα. Αντιθέτως, αν τα κόμματα συμφωνήσουν μπορούν να διορίσουν και μη εκλεγμένο πρωθυπουργό (π.χ. Παπαδήμος, Μόντι κ.λ.π.).

Γ. Τράγκας: «Το εκλογικό παιχνίδι είναι στημένο – Όλοι υπακούουν στους τοκογλύφους των Βρυξελλών»

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε ο Γιώργος Τράγκας από την εκπομπή «Εν Αθήναις» και τα Παραπολιτικά 90.1 FM, προς τους πολιτικούς της χώρας μας λέγοντας χαρακτηριστικά πώς όλοι τους υπακούουν στο γερμανικό όχημα και τους τοκογλύφους των Βρυξελλών.

Συγκεκριμένα είπε:

«Σε λίγο έρχονται εκλογές. Ρόλο φυσικά σε αυτό έχουν παίξει η Ευρώπη και οι Γερμανοί. Πόσες φορές κατέστρεψαν την Ελλάδα και έκαψαν το έθνος μας; Το μνημόνιο δεν ήρθε από μόνο του. Εθνοτερμίτες, άνθρωποι των ξένων, έφτιαξαν τις προϋποθέσεις να φτάσει η χώρα σε χρέος και ομηρία αέναη. Το εκλογικό παιχνίδι είναι στημένο. Το εκλογικό προσωπικό της χώρας υπακούει στους Γερμανούς. Όλοι υπακούουν στο γερμανικό όχημα, στους τοκογλύφους των Βρυξελλών. Ο ένας είναι πολιτικός απατεώνας, δοσίλογος και προδότης και ο άλλος από οικογένεια «γερμανικής «καταγωγής» και καθοδήγησης. Και τα δύο κόμματα υπηρετούν τους Γερμανούς.»

Deutsche Welle: Τι προκάλεσε το απότομο «φρένο» στην ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας

Tο τέλος της αλματώδους ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας προβλέπουν τα κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα της Γερμανίας, αποκλείοντας όμως το ενδεχόμενο ύφεσης
 
Σημαντική επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης και μετριοπαθής αύξηση του πληθωρισμού με παράλληλη αύξηση των μισθών και σταθερότητα στην αγορά εργασίας συνθέτουν τα βασικά χαρακτηριστικά του πλαισίου στο οποίο θα κινηθεί φέτος η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, σύμφωνα με τις νεότερες προβλέψεις των κορυφαίων οικονομικών ινστιτούτων της Γερμανίας.