MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

ΝΑΤΟ κατά Τουρκίας: Αν αγοράσετε τους S-400 μπορεί να φύγετε από την Συμμαχία

«Η Τουρκία πρέπει να επιλέξει» αν θα παραμείνει σύμμαχος στο ΝΑΤΟ ή θα διακινδυνεύσει την ασφάλεια αυτής της εταιρικής σχέσης με τις «παράτολμες αποφάσεις της», όπως είναι η αγορά του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400, προειδοποίησε απόψε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς.

Στην ομιλία του με την ευκαιρία της 70ής επετείου από την ίδρυση «της πιο επιτυχημένης στρατιωτικής συμμαχίας στην ιστορία», όπως χαρακτήρισε το ΝΑΤΟ, ο Πενς, ενέτεινε τις πιέσεις προς την Άγκυρα να αποσυρθεί από τη συμφωνία αυτή με τη Μόσχα.

Ν. Λυγερός: "Βαλκάνια, Ανατολική Μεσόγειος και το στρατηγικό μέλλον του Ελληνισμού"

Ν. Λυγερός: "Βαλκάνια, Ανατολική Μεσόγειος και το στρατηγικό μέλλον του Ελληνισμού"

Αίθουσα συνεδριάσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, Ελ. Βενιζέλου 28-32, Χανιά. 

Τρίτη 2 Απριλίου 2019, ώρα: 19.00

Τουρκία, στα ίχνη της Βενεζουέλας

Το γεγονός πως το κυβερνητικό κόμμα έχασε τις δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη, στην οποία παράγεται πάνω από το 30% του ΑΕΠ ολόκληρης της χώρας, καθώς επίσης στην πρωτεύουσα, στην Άγκυρα, εκτός από τη Σμύρνη συν τα παράλια του Αιγαίου, θα αυξήσει τις πιέσεις των αγορών – οπότε θα επιταχυνθεί η ύφεση και η κατάρρευση της οικονομίας.

Επενδύσεις & Αγορές

Όταν η 14ετής κυριαρχία του προέδρου Chavez τελείωσε με το θάνατό του το 2013, η Βενεζουέλα κατευθυνόταν προς την οικονομική αστάθεια. Ο διάδοχος του όμως, αντί να προβεί στη μεταρρύθμιση της οικονομίας έτσι ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική, παύοντας να εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από το πετρέλαιο, επικεντρώθηκε στην εδραίωση της εξουσίας του – ερχόμενος ταυτόχρονα σε σύγκρουση τόσο με τις Η.Π.Α., όσο και με άλλες χώρες της Δύσης.