MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Τουρκία: Τρίτη ημέρα υποτίμησης για τη λίρα, η Goldman χτυπάει ηχηρό καμπανάκι

Η Τουρκία ενδέχεται να παγιδευθεί σε ακόμη βαθύτερη ύφεση από ό,τι αρχικά υπολογιζόταν, προειδοποιεί η Godlman Sachs, επισημαίνοντας ότι η προσπάθεια της Άγκυρας να περιορίσει τη ρευστότητα της λίρας στο εξωτερικό λειτουργεί ως μπούμερανγκ για την οικονομία. Την ίδια ώρα συνεχίζεται για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση η υποτίμηση του τουρκικού νομίσματος, μετά και την απόφαση των ΗΠΑ να παγώσουν τις παραδόσεις των F-35.

«Ρέστα» θα δώσει η εφορία το 2019 - Έρχονται 180.000 έλεγχοι – Εκτός ρύθμισης το 96,5% των οφειλετών

Ποιοι είναι οι στόχοι της ΑΑΔΕ έως το τέλος του 2019 

Στην ηλεκτρονική εποχή περνά η εφορία σφίγγοντας παράλληλα τον κλοιό στους φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο, από τη στιγμή που το 96,5% των οφειλετών βρίσκεται εκτός οποιαδήποτε ρύθμισης.

Η έκθεση απολογισμού της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προαναγγέλλει περισσότερους από 180.000 φορολογικούς και τελωνειακούς ελέγχους το 2019 σε όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας. 

Ο έλεγχος των μαζών

Ενώ ο Orwell προειδοποιούσε για την καταπίεση των ανθρώπων εκ μέρους μίας εξωτερικής Δύναμης, η οποία θα τους στερούσε την ατομική τους αυτονομία, τις ιδέες και την Ιστορία τους, ο Huxley είχε την άποψη πως η απόλυτη αυτή καταστολή δεν θα ήταν καθόλου απαραίτητη – επειδή κάποια στιγμή οι άνθρωποι θα άρχιζαν να αγαπούν την καταπίεση τους, καθώς επίσης να λατρεύουν τις τεχνικές χειραγώγησης, με τις οποίες γίνονται ανίκανοι, απόλυτα εξαρτημένοι και εύκολοι στη διαχείριση τους.

Άρθρο

«Η διαγραφή, η διαστρέβλωση, η απόρριψη και η απαξίωση της Ιστορίας, καθώς επίσης της ιστορικής εμπειρίας, αποτελεί μία κεντρική διάσταση του ελέγχου του ανθρώπινου νου – ενώ όποιος ελέγχει το παρελθόν, ελέγχει το μέλλον και όποιος ελέγχει το παρόν, ελέγχει το παρελθόν, οπότε κατά συνέπεια το μέλλον», είχε γράψει ο Orwell, στο βιβλίο του «1984».