MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Mε τα παντελόνια κάτω...

Κατέβασε τα παντελόνια η κυβέρνηση

Νέα υποχώρηση έναντι των δανειστών στο σχέδιο για την πρώτη κατοικία, ώστε να εκταμιευτεί το 1 δισ. ευρώ στο Eurogroup

Το βατερλό της κυβέρνησης συνεχίζεται με απανωτές υποχωρήσεις. Από το «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» η κυβέρνηση με την τροπολογία που κατέθεσε και αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα ομολογεί ότι έχει κατεβάσει τα... παντελόνια στις απαιτήσεις των δανειστών.

Eurobank: Που οφείλεται η επιδείνωση του οικονομικού κλίματος

Ο μέσος όρος του δείκτη οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα (στοιχεία ΙΟΒΕ) έμεινε οριακά αμετάβλητος το 1ο τρίμηνο 2019, σύμφωνα με την έκθεση της Eurobank «7 ημέρες οικονομία». Συγκεκριμένα, διαμορφώθηκε στις 100,7 μονάδες δείκτη (ΜΔ) από 100,8 ΜΔ το προηγούμενο τρίμηνο. Οι δείκτες εμπιστοσύνης στις υπηρεσίες και τις κατασκευές παρουσίασαν πτώση, ενώ οι αντίστοιχοι δείκτες στη βιομηχανία και τους καταναλωτές – με τον τελευταίο να ανέρχεται σε υψηλό 37 τριμήνων – κινήθηκαν ανοδικά. Τέλος, ο δείκτης εμπιστοσύνης στο λιανικό εμπόριο σημείωσε οριακή μείωση το 1ο τρίμηνο 2019. 

Ο Τσίπρας φοβάται μην του τη στήσουν

Οι μάσκες έπεσαν! Τίποτα δεν μπορούμε να κάνουμε ακόμα μόνοι μας. Βρισκόμαστε σε διαρκή ομηρία και είναι άγνωστο πότε θα βγούμε από αυτήν

Από τον
Δημήτρη Ριζούλη

Το αντιμνημονιακό προσωπείο του ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε προ πολλού, μόνο λίγους μήνες μετά την κατάληψη της εξουσίας. Πλέον καταρρέει και το προφίλ που προσπάθησαν να χτίσουν εσχάτως, ως το πετυχημένο κόμμα που μας έβγαλε από τα Μνημόνια. Οι παλινωδίες και η παταγώδης αποτυχία να προστατευτεί η λαϊκή κατοικία αφαίρεσαν και το τελευταίο φύλλο συκής. Η εξέλιξη της διαπραγμάτευσης για το διάδοχο σχήμα του «νόμου Κατσέλη» επιβεβαίωσε ότι η χώρα παραμένει δεμένη χειροπόδαρα.