MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας καλεί τους ευρωβουλευτές να προστατεύσουν το Διαδίκτυο

Για μια ψηφοφορία ιστορικών διαστάσεων για το διαδίκτυο και τη μορφή του τα επόμενα χρόνια κάνει λόγο η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας σε επιστολή της προς τους Έλληνες ευρωβουλευτές, τα κόμματα και τα ΜΜΕ, καλώντας στην καταψήφιση των άρθρων 11 και 13 της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τα «Πνευματικά Δικαιώματα», για την οποία θα αποφασίσει το Ευρωκοινοβούλιο στις 26 Μαρτίου. 

Η Τουρκία καταρρέει

Ένας από τους λόγους της πτώσης της λίρας, εκτός από τους φόβους των επενδυτών σε σχέση με την επιβολή ξανά κυρώσεων στην Τουρκία εκ μέρους των Η.Π.Α. λόγω της απόφασης της να αγοράσει τους ρωσικούς S-400, είναι η μεγάλη μείωση των συναλλαγματικών αποθεμάτων της κεντρικής της τράπεζας – κατά 6,3 δις $ στα 28,5 δις $ μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες.

Επενδύσεις & Αγορές 

Οι προκλήσεις της Τουρκίας, όσον αφορά το Αιγαίο και όλα τα υπόλοιπα, έχουν έναν και μοναδικό λόγο – την παραπλάνηση των Πολιτών της, έτσι ώστε να μην ασχολούνται με τα τεράστια προβλήματα της οικονομίας της χώρας, όπως είναι τα υπέρογκα εξωτερικά χρέη, τα ελλείμματα, ο πληθωρισμός που μειώνει κατακόρυφα την αγοραστική αξία των μισθών και τόσα άλλα. Η συμβουλή εν προκειμένω προς τους Τούρκους είναι να πάψουν να εμπιστεύονται το νόμισμα τους υποθέτοντας εσφαλμένα πως έχει σταθεροποιηθεί και να αναζητήσουν τρόπους εξασφάλισης των αποταμιεύσεων τους – οι οποίες κινδυνεύουν σε μεγάλο βαθμό.