MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Μίμηση και Ανθρώπινη Συμπεριφορά

Φωτεινή Μαστρογιάννη 

Η μίμηση είναι στοιχείο της ανθρώπινης συμπεριφοράς η οποία δεν παύει ποτέ να μας εκπλήσσει. Η μίμηση είναι παντού. Οι άνθρωποι αντιγράφουν τον τρόπο ένδυσης κάποιου, το κούρεμά του, τον τρόπο ζωής του ακόμα και τα γραπτά του. Ακόμα και στο γέλιο, δεν έχουμε παρατηρήσει ότι το γέλιο είναι μεταδοτικό και όταν γελά κάποιος αρχίζουν και οι υπόλοιποι να γελούν; Κάποιοι εκνευρίζονται όταν τους μιμούνται ενώ κάποιοι άλλοι το θεωρούν κολακευτικό. Τι συμβαίνει όμως; 

Το στοιχείο της μίμησης ως στοιχείο επιρροής στις σχέσεις των ανθρώπων αναφέρεται σε πολλά βιβλία μάρκετινγκ αλλά και δημοσίων σχέσεων. Ο στόχος είναι η δημιουργία καλής πρώτης εντύπωσης και θετικών σχέσεων με τους άλλους.

Η ιταλική απειλή για το ευρώ

Ορισμένοι υποθέτουν πως στην Ιταλία έχει δρομολογηθεί ήδη η διαδικασία εξόδου της από την Ευρωζώνη και την ΕΕ – ότι το ξήλωμα του πουλόβερ που ξεκίνησε από τη Μ. Βρετανία (αν και ουσιαστικά η κυρία May υπονομεύει το BREXIT, έχοντας διαπραγματευθεί τη χειρότερη δυνατή συμφωνία εξόδου από την ΕΕ ακριβώς για να μη συμβεί), θα συνεχιστεί από την Ιταλία, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει η Γαλλία.

Άρθρο 

Η Ιταλία μας δείχνει το δρόμο, έχοντας μάθει από τις οδυνηρές ελληνικές εμπειρίες του παρελθόντος – ενώ εμείς δυστυχώς εθελοτυφλούμε, αδυνατώντας να καταλάβουμε πώς πρέπει να προστατεύσουμε τα συμφέροντα του Έθνους μας. Με απλά λόγια, η Ιταλία

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΝ… ΚΥΡΙΟ ΤΣΙΡΩΝΗ !

(John.k : Εκπροσωπεί σωστά τα συμφέροντα τους ... )

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μεγάλη έκταση πήραν στα τουρκικά ΜΜΕ η πρωτοφανής δήλωση του κυρίου Τσιρώνη ότι το Καστελόριζο, (Meis στα τουρκικά), δεν… ανήκει στο Αιγαίο αλλά στην ανατολική Μεσόγειο και συνεπώς δεν καλύπτεται από τις διεθνείς συνθήκες και δεν έχει ούτε υφαλοκρηπίδα και ούτε ΑΟΖ. 

Η υπερφορολόγηση του 2018 με αριθμούς

Αύξηση που ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο ευρώ εμφάνισαν το 2018 τα φορολογικά έσοδα. Πίσω από την αύξηση κρύβονται μια σειρά από παρεμβάσεις που έκανε η κυβέρνηση στο φορολογικό μέτωπο συνθέτοντας το τοπίο της υπερφορολόγησης που ταλανίζει την οικονομία. 

Σύμφωνα με τα βασικά συμπεράσματα της έκθεσης για την Εξέλιξη και Διακύμανση των Φορολογικών Εσόδων που συντάσσει κάθε μήνα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στο σύνολο του 2018: