MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων: Ζημιογόνες ή με μηδενικά κέρδη το 64% των ελληνικών επιχειρήσεων το 2018

Παρά τις κυβερνητικές διακηρύξεις για ανάπτυξη και υπέρβαση της κρίσης, οι πτωχεύσεις και τα λουκέτα εξακολουθούν να είναι περισσότερα από τα εγκαίνια των νέων επιχειρήσεων… 

Προβληματισμό για την πορεία του εγχώριου επιχειρείν προκαλούν τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων που υπέβαλαν τα νομικά πρόσωπα ( Ανώνυμες, Ετερόρρυθμες, Ομόρρυθμες, ΕΠΕ) το 2018 στην εφορία και επεξεργάστηκε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). 

Σ. Καλεντερίδης : Οι συμμαχίες Ελλάδας Κύπρου με Ισραήλ και Αίγυπτος και οι αντιδράσεις της Τουρκίας

Ο επικεφαλής του «Ινφογνώμων» και γεωπολιτικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης, μιλώντας στον 98.4, εξήγησε γιατί κατά την γνώμη του ο ενεργειακός άξονας Ισραήλ- Ελλάδας – Κύπρου με ομπρέλα τις ΗΠΑ αλλά και την μελλοντική σύμπραξη Ιταλίας και Αιγύπτου, αποκτά ευρύτερη σημασία για την Ανατολική Μεσόγειο, την ώρα που η Τουρκία, αν και έχει το Κουρδικό ως πρώτη προτεραιότητα, κάνει και προβολή ισχύος για τα ενεργειακά στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ν. Λυγερός - Η καινοτομία του Νίκολα Τέσλα.

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 

Ν. Λυγερός - Η καινοτομία του Νίκολα Τέσλα.

Ηλιούπολη

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019


Μαύροι κύκνοι

Η πιο ανοχύρωτη χώρα, η οποία είναι επί πλέον δεμένη χειροπόδαρα (εν προκειμένω, τα δεσμά της είναι αδύνατον να λυθούν, οπότε μόνο κόβονται όπως ο γόρδιος δεσμός) και υπό αυστηρή γερμανική κατοχή, είναι η Ελλάδα – με πολιτικές ηγεσίες που, ενώ προειδοποιούν για τις άσχημες καιρικές συνθήκες, δεν ενεργούν ανάλογα όσον αφορά την παγκόσμια καταιγίδα που φαίνεται καθαρά στον ορίζοντα, παρά το ότι είναι ασφαλώς πολύ πιο επικίνδυνη από τον καιρό.
«Σύμφωνα με τη γνωστή χριστουγεννιάτικη ιστορία μία γαλοπούλα, κλεισμένη κάποτε στο σκοτεινό στάβλο της, ανησυχούσε και φοβόταν για τη ζωή της – έως ότου διαπίστωσε πως ο χωρικός που την είχε φυλακίσει, θα έπρεπε να είναι ένας καλός άνθρωπος. Η κρίση της αυτή οφειλόταν στο γεγονός ότι, ο χωρικός ερχόταν καθημερινά την ίδια ώρα στο στάβλο, προσφέροντας της πλουσιοπάροχη τροφή.