MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ «δημοκρατικό κόμμα»;

Σε μια δημοκρατία όλοι μπορούν να συμμετέχουν στα κοινά – καμία άποψη δεν θεωρείται εκ των προτέρων «εξοβελιστέα».


Με εξαίρεση, βέβαια, τα κηρύγματα μίσους που προτρέπουν σε βιαιοπραγίες κατά συμπολιτών μας (τα οποία προβλέπει και ο Ποινικός Κώδικας).

Φορολογικές δηλώσεις 2018: Το 40% των νοικοκυριών ζει με 416 ευρώ το μήνα – Δραματική συρρίκνωση των εισοδημάτων

Υπάρχουν 302 φορολογούμενοι που έχουν μηνιαίο 75.000 ευρώ

Επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης για τέσσερα στα δέκα νοικοκυριά, που αποτελούν τα φτωχότερα στρώματα του πληθυσμού στην Ελλάδα, υποδεικνύουν τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων που επεξεργάστηκε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Πρόκειται για 1.825.165 νοικοκυριά που δήλωσαν το 2018 εισοδήματα έως 5.000 ευρώ στην Εφορία, που σημαίνει ότι ζούνε με λιγότερα από 416 ευρώ τον μήνα.

Η αλήθεια για τη ρευστότητα

Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα οφείλεται στην εγκληματική πολιτική των μνημονίων που της επιβλήθηκε, όπως είναι οι μειώσεις των μισθών και οι αυξήσεις των φόρων – η οποία είχε σαν αποτέλεσμα την υπερχρέωση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα την έλλειψη αξιόχρεων δανειοληπτών, την αδυναμία επενδύσεων, τις κατασχέσεις, τους πλειστηριασμούς και τελικά την υφαρπαγή της χώρας.

Ανάλυση

Επειδή ο τραπεζικός δανεισμός είναι απαραίτητος για τη διενέργεια επενδύσεων, οπότε για την ανάπτυξη μίας χώρας, χωρίς την οποία δεν λύνεται κανένα πρόβλημα της, θεωρούμε σκόπιμο να υπενθυμίσουμε τα εξής: Οι εντυπώσεις που έχουν οι περισσότεροι, όσον αφορά το που βρίσκουν τα χρήματα, τα οποία δανείζουν οι τράπεζες, είναι οι παρακάτω:

Στοιχεία σοκ από ΟΑΕΔ: Αυξήθηκαν κατά 50.700 οι άνεργοι τον Φεβρουάριο

Aυξήθηκαν κατά 50.700 άτομα οι άνεργοι το Φεβρουάριο του 2019 έναντι του Φεβρουαρίου 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ.

Το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας για τον μήνα Φεβρουάριο 2019, ανήλθε σε 949.385 άτομα έναντι 898.682 ατόμων τον αντίστοιχο μήνα του 2018 . Από αυτά το 50,82% είναι μακροχρόνια άνεργοι.