MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

Τα δεσμά του εχθρού μας είναι η Ψευτοδημοκρατία

Ο Κοινοβουλευτικός Αντιπροσωπευτισμός ΔΕΝ έχει καμία σχέση με την Δημοκρατία σχόλιο Γ.Θ : Οφείλουμε να έχουμε πολιτική σκέψη και άποψη και να ενδιαφερόμαστε για το σπίτι-Πατρίδα μας.

Στις 21 Σεπτεμβρίου 2015 η νικήτρια μερίδα του ελληνικού πληθυσμού πανηγύριζε την εκλογική νίκη του αγαπημένου της κόμματος. Συγκεκριμένα, με σχεδόν 50% αποχή, λευκά και άκυρα, το 19,4% των ψηφοφόρων γιόρταζε τη διθυραμβική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ βγαίνοντας στους δρόμους, περιχαρείς και γελαστοί όλοι τους, για την τρομερή επιτυχία του νέου εθνάρχη Τσίπρα.

Πέρασε η συνταγματική αναθεώρηση

Πέρασαν τελικά από την Βουλή όλες οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την συνταγματική αναθεώρηση. Με μεγάλη πλειοψηφία 224 ψήφων (έναντι 221 στην προηγούμενη ψηφοφορία) πέρασε από την Ολομέλεια της Βουλής η προτεινόμενη αναθεώρηση στο άρθρο 32 που αποσυνδέει την εκλογή ΠτΔ από τις πρόωρες εκλογές.

Με 156 ψήφους, έναντι 151 στην πρώτη ψηφοφορία, πέρασε και το άρθρο 3 για το ουδετερόθρησκο του ελληνικού κράτους. Η ερμηνευτική δήλωση στο άρθρο 86 του νόμου περί ευθύνης υπουργών πήρε 175 ψήφους, έναντι 179 στην προηγούμενη ψηφοφορία. Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε επίσης ο πρωθυπουργός, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι οι βουλευτές της αποσύρθηκαν κρυφά, επειδή έδινε αναδρομική ισχύ στα αδικήματα της δωροδοκίας. Κύκλοι της Πειραιώς αμφισβήτησαν τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον ότι ψεύδεται.

Gatestone Institute: Πώς η Τουρκία καταστρέφει τη χριστιανική κουλτούρα της κατεχόμενης Κύπρου

Περισσότερες από 550 Ελληνορθόδοξες εκκλησίες, παρεκκλήσια και μοναστήρια που βρίσκονται σε πόλεις και χωριά των κατεχόμενων περιοχών έχουν λεηλατηθεί, σκόπιμα βανδαλιστεί και, σε ορισμένες περιπτώσεις, κατεδαφιστεί

Τους τρόπους με τους οποίους η Άγκυρα ουσιαστικά προσπαθεί να σβήσει το χριστιανικό πολιτισμό στα κατεχόμενα της Κύπρου, αναλύει σε άρθρο της στο Gatestone Institute, η Uzay Bulut, τουρκάλα δημοσιογράφος, η οποία, όμως, ζει και εργάζεται στις ΗΠΑ.

Το μέτρο του βασικού εισοδήματος

Οι Ιταλοί που θα έχουν τις προϋποθέσεις, θα λαμβάνουν από τον Απρίλιο μία κίτρινη πιστωτική κάρτα, στην οποία θα κατατίθεται η μηνιαία επιχορήγηση ύψους 780 € για τους μη παντρεμένους και 1.280 € για οικογένειες με δύο παιδιά – κάτι που είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση τους προεκλογικά και έχει την εντιμότητα να τιμήσει το λόγο της.

Επικαιρότητα

Η σημαντικότερη δέσμευση της ιταλικής κυβέρνησης και ειδικότερα του κινήματος των πέντε αστέρων, ήταν η υιοθέτηση του βασικού εισοδήματος (ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα) – εναντίον του οποίου όμως έχουν τοποθετηθεί συνδικαλιστές, φιλανθρωπικές οργανώσεις και επίσκοποι της χώρας. Όπως λοιπόν οι περισσότεροι οικονομολόγοι και επιχειρηματίες, οι παραπάνω επικριτές του βασικού εισοδήματος θεωρούν πως θα είναι αρνητικό για τις μελλοντικές προοπτικές της Ιταλίας – τις οποίες θα επιδεινώσει αντί να βελτιώσει.

Ποιοι είναι οι αριστεροί, οι δεξιοί, οι ακροδεξιοί, οι φασίστες σήμερα ;

Του Θεόδωρου Κατσανέβα

Εκτός από τους αργυρώνητους δημοσιογραφούντες και αναλυτές των κατοχικών ΜΜΕ, έντυπων και ηλεκτρονικών, αρκετοί καλοί αντισυστημικοί, προοδευτικοί αναλυτές, υπεράνω υποψίας, συχνά χαρακτηρίζουν ότι, οι μεγάλες πλειοψηφικές δυνάμεις που συγκροτούνται σήμερα ενάντια στην Ευρώπη της Γερμανίας, απέναντι στο χρηματιστηριακό κεφάλαιο, στον άγριο νεοφιλελευθερισμό, στην παγκοσμιοποίηση του κιμά, στη Νέα Τάξη Πραγμάτων των Σόρος και ΣΙΑ, ακολουθούν κινήσεις και κόμματα που τα χαρακτηρίζουν ως “λαϊκιστικά, δεξιά, ακροδεξιά ή και φασιστικά”.