MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Ποιος κρατάει τον Ερντογάν στην εξουσία;

Γράφει ο Mehmet Efe Çaman* –

Όταν τερματίστηκε ο Ψυχρός Πόλεμος με την κατάρρευση της ΕΣΣΔ το 1991, μερικοί Τούρκοι στρατιωτικοί σκέφτηκαν πως η Άγκυρα δεν χρειαζόταν πλέον το ΝΑΤΟ και τη Δύση. Οι πολιτικές αξίες του ΝΑΤΟ θεωρήθηκαν όλο και περισσότερο ως εμπόδιο στην εθνική ατζέντα. Αμφιλεγόμενα ζητήματα, όπως αυτά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του Κουρδικού, τα οποία οι Δυτικοί παρέβλεπαν κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου λόγω της τεράστιας γεωπολιτικής σημασίας της Τουρκίας, άρχισαν να κυριαρχούν στις σχέσεις Τουρκίας-Δύσης. Αυτό γινόταν πιο έντονο στο πλαίσιο των φιλοδοξιών της Τουρκίας να ενταχθεί στην ΕΕ.

Υπήρξε ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων, τόσο στον στρατό όσο και στη γραφειοκρατία, που θεωρούσε ότι οι θεσμοθετημένες πολυμερείς σχέσεις με τη Δύση (ειδικά με ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΗΠΑ και Γερμανία) αποτελούν απειλή για την ασφάλεια της εδαφικής ακεραιότητας της Τουρκίας. Ειδικότερα, η κουρδική εξέγερση κατά τη δεκαετία του 1980, η εμφάνιση του απαγορευμένου Κουρδιστικού Εργατικού Κόμματος (PKK) και η απαίτηση της ΕΕ για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων της κουρδικής μειονότητας στην Τουρκία, συνέβαλαν σε αυτή την αρνητική αντίληψη ορισμένων φατριών στην τουρκική κρατική γραφειοκρατία.

Ε.Ε.: Τέλος στις παραβιάσεις στο Αιγαίο από την Τουρκία και άρση του casus belli

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα με ψήφους 370 υπέρ, 109 κατά και 143 αποχές την πρόταση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να ανασταλούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία.

Παράλληλα, κάλεσε την Τουρκία να εντείνει τις προσπάθειες για επίλυση όλων των διαφορών στη βάση του διεθνούς δικαίου και στο πλαίσιο της καλής γειτονίας, καταδικάζοντας τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου και των θαλάσσιων υδάτων της Ελλάδας και τονίζοντας την ανάγκη άρσης του casusbelli.

Η τρομοκρατία ως όπλο υποταγής

Η Γερμανία, η οποία είναι ο εχθρός τόσο της Ελλάδας, όσο και της Ευρώπης, προφανώς διεστραμμένη λόγω των τραυματικών εμπειριών της από το παρελθόν, προσπαθεί να μας υποτάξει με τη βοήθεια της άσκησης τρομοκρατίας – κατά κάποιον τρόπο όπως οι ναζί στο παρελθόν, οι οποίοι είχαν τα δικά τους τραύματα αφενός μεν από την ήττα του πρώτου παγκοσμίου πολέμου, αφετέρου από το μεσοδιάστημα.

Όσοι τάσσονται υπέρ των μνημονίων, όπως πολλά πολιτικά στελέχη και αρκετά κόμματα, υπηρετούν κυριολεκτικά τη Γερμανία, είτε συνειδητά και έμμισθα, είτε ακούσια, λόγω ανοησίας – η οποία αναμφίβολα έχει κατακτήσει οικονομικά την πατρίδα μας, με επόμενο στόχο να τη διαμελίσει.

Η μεγαλύτερη ληστεία όλων των εποχών

Παρά το ότι επιβάλλονται τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα εις βάρος της ανάπτυξης, ξεπουλιούνται τα πάντα σε εξευτελιστικές τιμές και ληστεύονται εν ψυχρώ οι Έλληνες, με τα περιουσιακά τους στοιχεία, δημόσια και ιδιωτικά να μεταφέρονται στους πιστωτές, το δημόσιο χρέος συνεχίζει την ανοδική του πορεία – έχοντας φτάσει ήδη στα 360 δις €
«Η Ιστορία μαρτυρεί ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε από τα αρχαιότερα έθνη της Ευρώπης – οπότε θα έπρεπε ως εκ τούτου να έχουμε αυξηθεί δια μέσου των αιώνων και να είμαστε σήμερα ένα από τα πολυπληθέστερα έθνη της γης. Πώς λοιπόν συμβαίνει ώστε όλα τα έθνη, τα οποία μετά από χιλιετηρίδες ολόκληρες έκαναν την εμφάνισή τους στη σκηνή της παγκόσμιας ιστορίας ως ολιγάριθμες ορδές ασύντακτων και βαρβάρων, σήμερα να αριθμούν πληθυσμό 50, 80, 100, 130 εκατομμυρίων και να κατέχουν εκτεταμένες επιφάνειες της γης, ενώ το αρχαιότερο έθνος των Ελλήνων να αριθμεί πληθυσμό μόλις 8 έως 9 εκατομμυρίων; Αυτή είναι η απορία, η οποία γεννάται όταν κανείς ρίξει το βλέμμα του στο παρελθόν και παρακολουθήσει την κίνηση των λαών.