MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Συνέντευξη Ν. Λυγερού για ΑΟΖ Ελληνισμού

Συνέντευξη Ν. Λυγερού για ΑΟΖ Ελληνισμού, Ράδιο Λασίθι

4 Μαρ 2019

Με θέμα : Γεωπολιτικά, Εξελίξεις,  ΑΟΖ, Κοιτάσματα, Κύπρος, Ελλάδα 

Ο κοινωνικός φασισμός

Εάν συνεχιστεί η επέλαση του νεοφιλελευθερισμού, όπου στη μία πλευρά θα βρίσκεται ένας όλο και μικρότερος αριθμός πολύ πιο πλούσιων κάθε φορά ανθρώπων, ενώ στη άλλη μία συνεχώς αυξανόμενη μάζα φτωχών, απόρων και εξαθλιωμένων, ο καπιταλισμός θα αυτοκαταστραφεί.

Ανάλυση 

Ο νεοφιλελευθερισμός στήριξε την επικράτηση του αφενός μεν στην άνοδο του χρηματοπιστωτικού τομέα, αφετέρου στη σκόπιμη μείωση της βιομηχανικής παραγωγής – ευρύτερα του τομέα της μεταποίησης και της πραγματικής οικονομίας. 

Ποιοι ψηφίζουν τους φαύλους;

Η λαίλαπα των μνημονίων ανέδειξε ότι τα πολιτικά κόμματα δεν προσφέρουν κάτι το μετασχηματιστικό για την κοινωνία. Ο Ελληνικός λαός βαρέθηκε τα μεγάλα λόγια. Έχει χορτάσει από αυτά ο πολίτης. 

Επαμεινώνδας Ε. Πανάς
Συντ. Καθηγητής
Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών 

Έχει εθιστεί στα μνημόνια ο Ελληνικός Λαός. 

Ο εθνομηδενισμός που καλλιέργησε η Αριστερά δημιούργησε μια πρωτοφανή αντίθεση στους Έλληνες. Η αντίθεση αυτή είναι η κατάρα για τη λύση των Ελλήνων στις μέρες μας.

Γιατί απορούμε που οι Σκοπιανοί, οι Τούρκοι και οι Αλβανοί διεκδικούν κάτι από την Ελλάδα;