MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

Η θηλιά των χρεών

Εάν για να εξυπηρετείται το δημόσιο χρέος εκτοξεύεται στα ύψη το κόκκινο ιδιωτικό, μειώνεται κατακόρυφα το επίπεδο διαβίωσης των Πολιτών, αλλοιώνεται ο πληθυσμός με τη μαζική μετανάστευση των νέων της χώρας και αλλάζει το ιδιοκτησιακό της καθεστώς με το ξεπούλημα ή/και με τους πλειστηριασμούς των πάντων, τότε είναι στην ουσία πολύ πιο καταστροφικό από τη χρεοκοπία.

Ανάλυση
 
Είναι αλήθεια πως οι δανειστές της χώρας, η Τρόικα, μας έχουν δώσει αρκετό σχοινί (επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων μας, αργότερα ξανά για τα 96 δις € έντοκα για μετά το 2032, χαμηλά επιτόκια κλπ. – φυσικά έναντι υπέρογκων ανταλλαγμάτων) για να μπορούμε να δένουμε σταδιακά όλο και πιο σφιχτά τη θηλιά στο λαιμό της χώρας μας, ειδικά στο δικό μας ως Έλληνες – αφού όταν δεν χρεοκοπεί επίσημα ένα κράτος, χρεοκοπούν οι Πολίτες του. Αυτό επιβεβαιώνει ουσιαστικά η χθεσινή έκθεση της Moody’s (πηγή), με την οποία αναβάθμισε την πιστοληπτική μας ικανότητα κατά δύο μονάδες, από έξι κάτω από τον επενδυτικό βαθμό στις τέσσερις (όσο η S&P δηλαδή και ένα βαθμό χειρότερα από ότι η Fitch). Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εδώ έχει η αναφορά της στην ανεξάρτητη αρχή δημοσίων εσόδων (ΑΑΔΕ) – η οποία, όπως γράφει, έχει ήδη σημειώσει σημαντική πρόοδο σε ότι αφορά τη βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης και την αύξηση των φορολογικών εσόδων.

Wikileaks: Οι 5 ευρωβουλευτές που πηγαίνουν στην Αλβανία είναι άνθρωποι του Σόρος

Για την επίλυση της πολιτικής κρίσης που ξέσπασε στην Αλβανία, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έστειλε αντιπροσωπεία 7 ευρωβουλευτών με σκοπό να επιλύσουν αυτήν την κρίση μεταξύ αντιπολίτευσης και κυβέρνησης.

Ο δικηγόρος Αλτίν Γκοτζάι, σύμφωνα με την αλβανική ‘Τέλεγραφ’ αναφέρθηκε στην αντιπροσωπεία αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προέβη σε ένα χαρακτηριστικό σχόλιο.

«Πέντε από τους επτά ευρωβουλευτές της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που θα επιλύσουν την πολιτική κρίση είναι άνθρωποι του Σόρος!
Αυτό επιβεβαιώνεται από το πρωτότυπο έγγραφο του Ιδρύματος του Σόρος (Open Society European Policy Institute) που δημοσιεύθηκε από το Wikileaks και το DCLeaks.

Καθηγητής Αντ. Φώσκολος: Αν ξεκινήσουν οι έρευνες νοτίως της Κρήτης.. αλλάζουν όλα τα ενεργειακά δεδομένα

Ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Χανίων και μέλος της Καναδικής Ακαδημίας Γεωλογικών Ερευνών Αντώνης Φώσκολος, μιλώντας στον 98.4 αναφέρθηκε στη γεωπολιτική σημασία , της ανακάλυψης βιογενούς φυσικού αερίου , στη θέση «Γλαύκος» της Κυπριακής ΑΟΖ.

Αν αθροίσουμε τον ΖΟΡ, την Καλυψώ και τον Γλαύκο , πρακτικά εδώ και 40 μήνες ανακαλύπτουμε στην Ανατολική Μεσόγειο, ένα Πρίνο ανά μήνα, συνολικά δηλαδή μέχρι τώρα 53 Πρίνοι, πρόσθεσε.

Ο Αντώνης Φώσκολος εξήγησε γιατί αν οι έρευνες που καθυστερούν στην Ελληνική ΑΟΖ , ιδίως νοτίως της Κρήτης, ξεκινήσουν, αλλάζουν όλα τα ενεργειακά δεδομένα, όχι μόνο για την Ανατολική Μεσόγειο, αλλά για την τροφοδοσία της Ευρώπης και την απεξάρτηση της , από άλλες πηγές.


Η προδοσία

Πολλά κράτη έχουν χάσει την εθνική τους κυριαρχία, αλλά μόνο με στρατιωτικές εισβολές – ενώ αρκετά άλλα έχουν κάνει μεγάλα λάθη στην οικονομία τους, αλλά κανένα δεν παρέδωσε τα κλειδιά της πατρίδας του στους δανειστές της, σκύβοντας δουλικά το κεφάλι.

Άρθρο 

Δεν θα πάψουμε να υπενθυμίζουμε πως το μεγαλύτερο έγκλημα στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας ήταν το PSI – οπότε τα δύο κόμματα που το υπέγραψαν, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ή, καλύτερα, ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς. Το αμέσως επόμενο έγκλημα ήταν το δεύτερο μνημόνιο που δρομολογήθηκε από τους ίδιους – αφού το πρώτο επιβλήθηκε ουσιαστικά από τον κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο όλων των βουλευτών που το ψήφισαν, χωρίς να έχουν στην πραγματικότητα καμία άλλη επιλογή.