MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Υπονομεύει η ελληνική κυβέρνηση τις έρευνες για φ/α νότια της Κρήτης;

Την ίδια στιγμή που η Κύπρος διευκολύνει τις έρευνες κολοσσών όπως η Exxon Mobil, με αποτελέσματα σαν την πετυχημένη ανακάλυψη στο κοίτασμα “Γλαύκος”, στον αντίποδα η Ελλάδα τις υπονομεύει.

Του Γιώργου Φιντικάκη

Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες με τη Κρήτη, όπου η κοινοπραξία Total – Exxon Mobil – ΕΛΠΕ, παρ’ότι τυπικά δεν φαίνεται να υπάρχουν εκκρεμότητες, εντούτοις αναμένει ακόμα την τελική χορήγηση των αδειών από την ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να ξεκινήσει την ερευνητική της δραστηριότητα.

Το χρέος δημιουργήθηκε από και μέσα στο ευρώ

Θεόδωρος Κατσανέβας

Ειλικρινά είναι να απορεί κανείς πως σοβαροί και μορφωμένοι άνθρωποι πέφτουν στην παγίδα ότι, το ένοχο ελληνικό παρελθόν της κυβερνητικής κακοδιαχείρισης ευθύνεται για τα τεράστια σημερινά μας χρέη, που στην πραγματικότητα εκτινάχθηκαν στην περίοδο της ευρωζώνης. Είναι διαστροφικά στατιστiκό ψέμα ότι τα τεράστια σημερινά χρέη τα κληρονομήσαμε από το παρελθόν. Μέγιστο ψέμα. Δείτε τα σχετικά ιστογράμματα της πορείας του χρέους από τα επίσημα στοιχεία της Eurostat που αποτελούν αδιάψευστη εικόνα της πραγματικότητας.

Συνέντευξη Ν. Λυγερού για το κοίτασμα Γλαύκος, στον Κ. Συλιγάρδο. Ράδιο Κρήτης

Συνέντευξη Ν. Λυγερού για το κοίτασμα Γλαύκος, στον Κ. Συλιγάρδο. Ράδιο Κρήτης

28 Φεβ 2019

Με θέμα : Γεωπολιτικά, Εξελίξεις,  ΑΟΖ, Κοιτάσματα, Κύπρος 

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στην εκπομπή "Μαζί"με την Α. Δρίτσα

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στην εκπομπή "Μαζί"με την Α. Δρίτσα. DRTV

28 Φεβ 2019

Με θέμα : Γεωπολιτικά, Εξελίξεις, πΓΔΜ, ΑΟΖ, Συμφωνία