MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Σχεδιάζεται μία νέα τραπεζική ληστεία

Παρά την «απάτη» που προηγήθηκε, όπου οι Έλληνες επιβαρύνθηκαν με τα 41 δις € που τους κόστισαν οι τρεις κεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, καθώς επίσης έμμεσα με τα 17 δις € των αναβαλλόμενων φόρων που χαρίσθηκαν στις τράπεζες, συν τις υπέρογκες προβλέψεις τους για μελλοντικές ζημίες, δρομολογείται η επόμενη – αφού οι τραπεζίτες έχουν συνηθίσει στο εύκολο χρήμα.

“Οι τράπεζες χρειάζονται τα χρήματα των Ελλήνων ξανά, δήθεν για να δώσουν δάνεια με χρήματα που όμως δημιουργούν από το πουθενά, με τοκογλυφικά επιτόκια στους Έλληνες που χρειάζονται χρήματα, επειδή τους τα πήραν μέσω της υπερβολικής αύξησης των φόρων για να διασωθούν!”

Το περιουσιολόγιο διεθνώς

Όταν ένα υπερχρεωμένο κράτος δεν δηλώνει επίσημα την πτώχευση του, προσπαθώντας ανόητα να καλύψει τα παλαιά του χρέη με νέα ακριβότερα, τότε χρεοκοπούν οι Πολίτες του – οι οποίοι κυριολεκτικά ληστεύονται μετατρεπόμενοι σε σκλάβους χρέους στο διηνεκές, ενώ δεν είναι ασφαλή ούτε τα χρυσά τους δόντια.

“Όταν η Γερμανία προσάρτησε την Αυστρία, επέβαλλε την καταμέτρηση όλων των περιουσιακών στοιχείων των Εβραίων, στα πλαίσια της πολιτικής της «Αρειοποίησης» που είχε ξεκινήσει το 1937. Οι δύστυχοι υποχρεώθηκαν να καταγράψουν τα πάντα, όλα όσα είχαν στην ιδιοκτησία τους: έργα τέχνης, κοσμήματα, οικόπεδα, ακίνητα, μετοχές κοκ.”

Σοκ από τα μνημόνια του ΣΥΡΙΖΑ: Το 50% των οφειλετών ή 2,2 εκατ πολίτες έχουν χρέη έως 500 ευρώ στην Eφορία

Σοκ: Το 50% των οφειλετών με χρέη έως 500 ευρώ στην Eφορία

Ένας στους δύο οφειλέτες ή το 50% έχει χρέος έως 500 ευρώ στην εφορία και αδυνατεί να το εξοφλήσει…

Πρόκειται για 2,2 εκατ. φορολογούμενους επί συνόλου 4 εκατ. για τους οποίους η φοροδοτικής τους ικανότητα έχει πέσει στο ναδίρ αφού δυσκολεύονται να εξοφλήσουν ακόμη και μικροοφειλές προς την εφορία.

Στη θλιβερή αυτή διαπίστωση καταλήγει έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, σύμφωνα με την οποία το 1% των οφειλετών βαρύνονται με χρέη άνω των 100.000 ευρώ.

Τι σημαίνει η φράση του Στουρνάρα όλοι δικοί μου είναι εννοώντας τις διοικήσεις των τραπεζών και πως θα αντιδρούσε ο Weidmann

Για πολλοστή φορά ο Στουρνάρας στο αρνητικό επίκεντρο έχοντας απέναντι του τον Πολάκη που είναι επιεικώς απαράδεκτος

Σε αυτό το τραγελαφικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί εσχάτως με επίκεντρο το δάνειο των 100 χιλιάδων ευρώ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Πολάκη θα εστιάσουμε σε ορισμένα σημεία που χρήζουν προσοχής.

Σε μια στιχομυθία του Πολάκη με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα ο ίδιος φέρεται να δήλωσε ότι όλοι δικοί μου είναι…
Εννοούσε ότι ελέγχει όλους τους τραπεζίτες.