MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Το ύπουλο αποικιοκρατικό παιχνίδι

Εάν οι Έλληνες επιλέξουν ξανά εκείνα τα κόμματα που τους κατέστρεψαν, ενώ με βάση τα προγράμματα τους θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν τα μνημόνια, θα είναι δυστυχώς άξιοι της μοίρας τους – τεκμηριώνοντας πως η άγνοια των κυβερνωμένων, ιδίως όσον αφορά τις βασικές αρχές της οικονομίας, πληρώνεται πανάκριβα, με την ίδια τους τη ζωή.

“Εκτός από τη Μακεδονία, μέσα στο 2019 ξεπουλούν δέκα λιμάνια, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΠΕ και ΔΕΠΑ – με τα οποία συμφωνεί τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η ΝΔ. Όποιος ψηφίσει λοιπόν ένα από τα δύο αυτά κόμματα, εγκρίνει τα πεπραγμένα και το πρόγραμμα τους – οπότε δεν πρέπει να παραπονεθεί ποτέ εκ των υστέρων.”

Το ανέκδοτο της ημέρας

Το να εγκαλεί ένα χρεοκοπημένο κόμμα κάποιον άλλο για δάνεια, πρόκειται ασφαλώς για ένα γεγονός που τεκμηριώνει πως δεν υπάρχει μόνο διαφθορά στην Ελλάδα – αλλά, επί πλέον, απύθμενο θράσος.

Επικαιρότητα 

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Γεωργιάδης, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, σχετικά με τις αποκαλύψεις του «ΠΘ» για το δάνειο που έλαβε ο αναπληρωτής υπουργός υγείας, ζητώντας να διαβιβαστούν όλα τα απαραίτητα έγγραφα – απαιτώντας επί πλέον εξηγήσεις από τον αρμόδιο υπουργό για τις τράπεζες κ. Δραγασάκη. 

Ελλάδα και προστάτες… Πολιτική κανονιοφόρων, αποκλεισμοί, πείνα, εξευτελισμοί

Μετά την δολοφονία του Καποδίστρια και τον εμφύλιο πόλεμο που ακολούθησε, οι μεγάλες δυνάμεις επενέβησαν και πάλι, επιλέγοντας τον μονάρχη της Ελλάδας, τον πολιτικά ακίνδυνο πρίγκιπα της Βαυαρίας, Όθωνα. Από το 1832 που ανέλαβε την εξουσία στην Ελλάδα, ο Όθωνας επιχείρησε να ισορροπήσει μεταξύ των πολιτικών των τριών, κυρίως, «προστάτιδων» δυνάμεων, εκμεταλλευόμενος τους μεταξύ τους ανταγωνισμούς και βασιζόμενος στα εν Ελλάδι ενεργούμενα των δυνάμεων αυτών, τους εκπροσώπους των τριών ξενικών κομμάτων.