MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Το πείραμα του "Milgram"

Tο πείραμα του Μίλγκραμ είναι ένα από τα πιο γνωστά αντιδεοντολογικά πειράματα της ψυχολογίας, ουσιαστικά μια «φάρσα» που ξεγύμνωσε την ανθρώπινη ψυχή.

Το 1961, ο είκοσι εφτάχρονος Στάνλει Μίλγκραμ, επίκουρος καθηγητής ψυχολογίας στο Γέιλ, αποφάσισε να μελετήσει την υπακοή στην εξουσία.

Είχαν περάσει λίγα μόνο χρόνια από τα φρικτά εγκλήματα των Ναζί και γινόταν μια προσπάθεια κατανόησης της συμπεριφοράς των απλών στρατιωτών και αξιωματικών των SS, οι οποίοι είχαν εξολοθρεύσει εκατομμύρια αμάχων. Η ευρέως αποδεκτή εξήγηση –πριν το πείραμα του Μίλγκραμ- ήταν η αυταρχική τευτονική διαπαιδαγώγηση και η καταπιεσμένη –κυρίως σεξουαλικά- παιδική ηλικία των Γερμανών.

Η Δημοκρατία της ντροπής

Είναι οφθαλμοφανές ότι, οι εκλογές που διενεργούνται στην Ελλάδα αποσκοπούν απλά και μόνο στην εναλλαγή των κομμάτων στην εξουσία, αποτελώντας ως εκ τούτου μία τραγική παρωδία – ενώ αιώνια θύματα είμαστε πάντοτε όλοι εμείς οι απλοί Πολίτες που νομίζουμε ανόητα πως με το να ασκούμε το εκλογικό μας δικαίωμα, μπορούμε να αλλάξουμε την πατρίδα μας.

Άποψη 

Δεν καταλαβαίνουμε τι νόημα έχει να συζητάει η Βουλή για την αλλαγή κάποιων άρθρων του Συντάγματος, σε μία χώρα χρεοκοπημένη όσο καμία άλλη στην παγκόσμια ιστορία, υπό την οικονομική κατοχή της Γερμανίας και τη στρατιωτική των Η.Π.Α. – πόσο μάλλον προσχηματικά, αφού ολόκληρο το Σύνταγμα είναι «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα ενός βρώμικου και διαφθαρμένου κομματικού-πελατειακού κράτους, το οποίο είναι το μοναδικό που επιβίωσε από την καταστροφική πολιτική των μνημονίων, καθώς επίσης από το έγκλημα του PSI, της αντιστροφής του δημοψηφίσματος, της τρίτης δανειακής σύμβασης, του αφελληνισμού των τραπεζών κοκ. 

Γελάνε και οι πέτρες! Ο Τσίπρας προτείνει την καθιέρωση λαϊκού δημοψηφίσματος

( John.k : Εν τω μεταξύ , γαργάρα για το άρθρο 86 του Συντάγματος  περί ευθύνης υπουργών.... τσιμουδιά άπαντες. Για ένα περίεργο λόγο σύσσωμη η Συμπολίτευση μαζί με την Αντιπολίτευση , με ένα στόμα μια φωνή, συμφωνούνε σε όλα στο σχετικό θέμα στο να μην αρθεί καμιά ασυλία βουλευτών και νόμος περί ευθύνης υπουργών ... να μην μπορεί δηλαδή , η Δικαστική εξουσία να ελέγξει την Νομοθετική εξουσία .... Η Νομοθετική εξουσία , μονάχη της χορεύει , και ότι γουστάρει κάνει, δηλαδή .... "δημοκρατικά" και ωραία ... Ξεπουλάει και την πατρίδα, άμα λάχει, και δεν δίνει και λογαριασμό σε κανένα.

"Δημοκρατία" της Μπανανίας,  δηλαδή ......   )

Ο τρίτος άξονας πρότασης ΣΥΡΙΖΑ αφορά στην ενίσχυση της δημοκρατίας και της εμπλοκής του λαού στη λήψη των αποφάσεων, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σοκ για Τσίπρα-Μητσοτάκη: Η απόρρητη δημοσκόπηση σε δείγμα 10.000 ατόμων – Υπέρ Σαλβίνι οι Έλληνες, ποσοστά-έκπληξη

Αλλάζουν όλα στην Ευρώπη. Η παγκοσμιοποίηση πέφτει στο καναβάτσο από τα απανωτά χαστούκια των πατριωτικών κινημάτων, που θέλουν μια Ευρώπη των Εθνών και όχι μια Γερμανική Ευρώπη.

Μια Ευρώπη με αρχές, αξίες, όπου βασίζεται στον Ελληνικό πολιτισμό, στον Ρωμαϊκό και στον Χριστιανισμό. Οι Ευρωπαίοι δεν αντέχουν τους μετανάστες, όπου θέλουν με το έτσι θέλω να γκρεμίσουν τα θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται η γηραιά Ήπειρος.

Ηγέτες όπως ο Σαλβίνι, Όρμπαν και Λεπέν, ήρθαν για να αντιστρέψουν το δυσμενές κλίμα. Μάλιστα ο Μ. Σαλβίνι, ο άνθρωπος που έχει βαλθεί να αλλάξει την Ευρώπη και χτυπάει ανελέητα τον Τ. Σόρος, έχει ιδιαίτερη δημοφιλία και στη χώρα μας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει την κατάργηση της κτηνοτροφίας στην Ελλάδα

Γράφει ο Γιώργος Αυλωνίτης. 

Ο αφανισμός τής πρωτογενούς παραγωγής της Ελλάδας μας, συνεχίζεται απρόσκοπτα από την παγκοσμιοποιημένη Ευρώπη και την ανοχή, με τη συναίνεση και συμμετοχή των ανίκανων ανθελληνικών κυβερνήσεων, του τελευταίου μισού αιώνα.

”Με μια ενίσχυση σαν κι αυτή που έλαβαν πριν από λίγα χρόνια οι καπνοκαλλιεργητές, εξετάζει η Ε.Ε. για την «αναίμακτη» αποχώρηση των αιγοπροβατοτρόφων από το επάγγελμα. Όπως περιγράφει σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ η Agrenda, οι Βρυξέλλες εξετάζουν την κατάρτιση ενός προγράμματος που θα δώσει την ευκαιρία στους παραδοσιακούς κτηνοτρόφους να «κλείσουν» την επιχείρηση, εισπράττοντας σε αντιστάθμισμα και για κάποιο διάστημα μια αξιόλογη αποζημίωση.