MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στον Γ. Αντύπα

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στον Γ. Αντύπα, 8/2/2019. 'Βάλτε το Θέμα' - Θέμα Radio 104,6fm

08/02/2019

Με θέμα : Γεωπολιτικά, Εξελίξεις, πΓΔΜ, Συμφωνία

Ενισχύουν τα ΜΑΤ που θα… καταργούσαν

( John.k : Η Αστυνομία πάντα στην υπηρεσία του πολίτη.... )

Η ΓΑΔΑ ζητά με διαταγή 100 άτομα από διάφορες υπηρεσίες της Αττικής – Για εκβιαστική και πρόχειρη διαδικασία κάνουν λόγο οι συνδικαλιστές – Εξαιρούνται όσοι φρουρούν υπουργούς και βουλευτές

Σε ενίσχυση των ΜΑΤ, της υπηρεσίας που ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση έλεγε ότι θα καταργήσει προχωρά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με διαταγή που εκδόθηκε από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στις 7 Φεβρουαρίου. 

Η διαταγή προβλέπει την ενίσχυση των ΜΑΤ με 100 αστυνομικούς από άλλες υπηρεσίες που τυπικά σημαίνει τη δημιουργία νέων 5 διμοιριών. Στην πραγματικότητα, όμως, πρόκειται για μια κίνηση ενίσχυσης των αποδυναμωμένων διμοιριών που από 25 άτομα οι περισσότερες έχουν ξεμείνει με 12-15 αστυνομικούς. 

Τραπεζική απάτη στην Ελλάδα;

Με δεδομένο το ότι, οι τράπεζες χρειάζονται ξανά νέα κεφάλαια που δύσκολα θα επενδύσουν οι μέτοχοι τους, ενώ το κράτος απαγορεύεται και το ΤΧΣ δεν γνωρίζουμε τι έχει πραγματικά στα ταμεία του, η πιθανότητα να εφαρμοσθεί ο κανόνας που ισχύει στην Ευρωζώνη, η διάσωση τους δηλαδή από τους καταθέτες, δεν είναι αμελητέα.

Ανάλυση 

Εισαγωγικά, το δημόσιο χρέος αυξάνεται από το έλλειμμα του προϋπολογισμού, ενώ μειώνεται από τις ιδιωτικοποιήσεις (επίσης από τυχόν πλεονάσματα). Στα πλαίσια αυτά, όταν ένα κράτος διασώζει τις τράπεζες ανακεφαλαιώνοντας τες, τότε το συγκεκριμένο ποσόν αυξάνει το έλλειμμα του και άρα το χρέος του – με εξαίρεση στην Ευρωζώνη την Ισπανία, οι τράπεζες της οποίας διασώθηκαν απ’ ευθείας από την ΕΚΤ. 

Σοκαριστικά στοιχεία: 8 στους 10 Έλληνες ζουν με δανεικά από συγγενείς

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία για την οικονομική κατάσταση των Ελλήνων. Οκτώ στους 10 Έλληνες ζουν με δανεικά από συγγενείς.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο μέσος Έλληνας βαθμολογεί τη ζωή του με 6,2 (άριστα το 10), μια από τις χαμηλότερες βαθμολογίες στις χώρες του ΟΟΣΑ, ωστόσο, η Ελλάδα έχει το επίπεδο ποιότητας ζωής που διαθέτουν χώρες με υψηλότερες υλικές υποδομές, όπως η Ιταλία, η Πορτογαλία, το Ισραήλ, η Κορέα, και, οριακά, ακόμη και οι ΗΠΑ.