MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Τι είπε και για ποιον το είπε ο Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας για πιθανή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Το πολιτικό μέγεθος του Γιάννη Δραγασάκη του επιτρέπει να γνωρίζει τι λέει και πότε

Ο Γιάννης Δραγασάκης σε ένα πράγμα έχει θητεύσει και ξέρει πολύ καλά.

Είναι η πολιτική.

Την γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα αφού έχει μια πλούσια διαδρομή στο σχολείο της Αριστεράς.

Πρόσφατα ήρθε στο προσκήνιο κάνοντας αναφορές στο τραπεζικό σύστημα και στο πιθανό σενάριο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών εάν δεν αντιμετωπισθούν τα κόκκινα δάνεια.

Συνέντευξη Ν. Λυγερού για το Πρωτόκολλο Εισδοχής, Ελληνοτουρκικά και κυπριακή ΑΟΖ

Συνέντευξη Ν. Λυγερού για το Πρωτόκολλο Εισδοχής, Ελληνοτουρκικά και κυπριακή ΑΟΖ, artFM,

07/02/2019

Με θέμα : Γεωπολιτικά, Εξελίξει, ΑΟΖ, Πρωθυπουργός

Καταρρέει: Οι δημοσκοπήσεις καταποντίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ – Αποδοκιμασίες παντού

Παραμένει η εικόνα κατάρρευση για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών, βρέθηκε αντιμέτωπη με τους Έλληνες πολίτες. Οι βουλευτές της κυβέρνησης δεν μπορούν να σταθούν πουθενά, καθώς δέχονται συνεχώς αποδοκιμασίες.

Παράλληλα, οι δημοσκοπήσεις τόσο για Ευρωεκλογές, όσο και στα αυτοδιοικητικά, ενισχύουν τα σενάρια πρόωρων εκλογών και δίνουν τη «χαριστική βολή» στον Τσίπρα και τους ομοίους του.

Deutsche Welle: Στον «αέρα» το μέλλον του North Stream 2 - Κόντρα Γερμανίας και Γαλλίας

Μπορούν να συγκεραστούν τα πολλά και αντικρουόμενα συμφέροντα στην υπόθεση του North Stream 2;

Σημαντικές διαφωνίες μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας στην ενεργειακή πολιτική σε ευρωπαϊκό επίπεδο αναδεικνύει η υπόθεση κατασκευής του αγωγού North Stream 2, όπως αναφέρει η ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Süddeutsche Zeitung, στη διαμάχη για την κατασκευή του αγωγού η γαλλική κυβέρνηση εναντιώνεται στη θέση της Γερμανίας που, ως γνωστόν, συγκαταλέγεται στους πιο ένθερμους υποστηρικτές του πρότζεκτ.

Η Γερμανία εισέρχεται στον παγκόσμιο οικονομικό πόλεμο

Του Leonid Bershidsky

Με τις ΗΠΑ και την Κίνα να ανταγωνίζονται η μία την άλλη περισσότερο από όσο συνεργάζονται, η Ευρώπη δεν μπορεί να μείνει προσκολλημένη στην παλαιά έννοια της παγκοσμιοποίησης. Το προσχέδιο της νέας βιομηχανικής στρατηγικής της Γερμανίας, το οποίο παρουσιάστηκε την Τρίτη από τον υπουργό Οικονομίας, Πίτερ Αλτμάιερ, αφορά την επιβίωση σ’ έναν ανταγωνιστικό κόσμο –μία προσέγγιση που απευθύνεται πρώτα στη γερμανική κοινή γνώμη και μετέπειτα στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση.