MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στην εκπομπή "Μαζί"με την Αλεξία Δρίτσα.

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στην εκπομπή "Μαζί"με την Αλεξία Δρίτσα. DRTV

06/02/2019

Με θέμα : Γεωπολιτικά, Εξελίξεις, πΓΔΜ, Συλλαλητήριο

Οι τραγικές συνέπειες για την Ελλάδα από την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ…

Η Ελληνική Βουλή αναμένεται αυτή την εβδομάδα να εγκρίνει και εν συνεχεία η κυβέρνηση να αποδεχθεί την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, σε επίπεδο Κορυφής North Atlantic Council ( NAC), ύστερα από την πιεστική και βεβιασμένη απόφαση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ.

Και όμως η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για τους 300 της Βουλής, την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό, τον ΥΠΕΞ και τον ΥΕΘΑ να θέσουν προηγουμένως στη Συμμαχία την ικανοποίηση εθνικών προϋποθέσεων ώστε να σταματήσει η Νατοϊκή πολιτική κατακερματισμού της κυριαρχίας των νήσων του Αν Αιγαίου, για να ικανοποιήσει τις εδαφικές βλέψεις της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας. Διαφορετικά θα οδηγηθεί η χώρα σε καταστροφικές συνέπειες.

Το μέλλον του πλανήτη

Εάν η παγκόσμια δικτατορία του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου καταφέρει τελικά να κερδίσει τον πόλεμο εναντίον της συνείδησης μας, κάτι εξαιρετικά πιθανό, τότε θα έλθει το οριστικό τέλος του Διαφωτισμού και των δημοκρατικών ιδεολογιών. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει κάτι εντελώς διεστραμμένο: n ζούγκλα, στην οποία θα κερδίζει πάντοτε ο ισχυρότερος.

Ανάλυση

Σε διεθνές επίπεδο προφανώς δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς τεκμηριωμένα τους πολυεθνικούς ομίλους, για την έλλειψη αναπτυξιακής πολιτικής ή να τους θεωρήσει υπεύθυνους για τις συνεχείς αποτυχίες των κυβερνήσεων – οι οποίες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν με την αποστολή τους για πολλές διαφορετικές αιτίες, όπως είναι η ανικανότητα, η ανεπάρκεια, η πολιτική διαφθορά, η διαπλοκή, η αμετροέπεια, η ιδιοτέλεια κοκ. 

Περιουσιολόγιο

Μετά το πρώτο τρίμηνο του 2019, θα κληθούν όλοι οι Έλληνες να συμπληρώσουν ένα έντυπο με τα περιουσιακά τους στοιχεία που θα αναρτηθεί στο σε ειδική σελίδα του διαδικτύου – οπότε θα δίνεται η δυνατότητα διασταυρώσεων ενώ, εφόσον εντοπιστεί απόκρυψη περιουσίας, το πρόστιμο θα είναι πανάκριβο, φτάνοντας ακόμη και στη συνολική της αξία.

Άποψη

Το παγκόσμιο χρέος αυξάνεται ασταμάτητα, χωρίς καμία δυνατότητα περιορισμού του εάν δεν μεσολαβήσει πόλεμος ή διαγραφές – κάτι που πολύ δύσκολα θα συμβεί. Έχουμε την άποψη λοιπόν πως θα επιλεχθεί κάποια στιγμή διεθνώς η επιβολή φόρου στα περιουσιακά στοιχεία όλων αυτών που δεν θα μπορέσουν να το αποφύγουν – με την έννοια πως αδυνατούν να τα διατηρήσουν σε φορολογικούς παραδείσους ή σε άλλες ασφαλείς τοποθεσίες και εταιρικές κατασκευές, όπως η ελίτ του 1%.

Νόαμ Τσόμσκι : H Eλλάδα θα διαλυθεί

Εάν θα πρέπει αυτές οι δηλώσεις – εκτιμήσεις να μας προβληματίσουν και να αφυπνιστούμε θα το κρίνετε εσείς διαβάζοντας και αξιολογώντας τις δηλώσεις του μεγάλου φιλοσόφου.

«Η Ευρωπαϊκή Eνωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ ασχολούνται με το να καταστρέψουν την Ελλάδα και υπάρχει σχέδιο για αυτό.

Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς, και η Ελλάδα από μόνη της έχει πολλά εσωτερικά προβλήματα. Αυτά που προτείνει η τρόικα, όμως, κάνει αυτά τα προβλήματα πολύ χειρότερα και αδύνατον να λυθούν. Σχεδιάζουν και προτείνουν πολιτικές οι οποίες δεν οδηγούν στην οικονομική ανάπτυξη και στη λύση του προβλήματος και γι’ αυτό όσο προχωρούν τα μέτρα θα φέρνουν λιγότερη ελπίδα και άρα μεγαλύτερη απελπισία στον κόσμο» επισημαίνει ο κορυφαίος αμερικανός διανοητής Νόαμ Τσόμσκι.