MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Παγκόσμια πρωτοτυπία: Σε δύο ΚΟ οι Ζουράρις - Παπαχριστόπουλος

( John.k : Τα έχουν αυτά τα ολοκληρωτικά καθεστώτα .... και έχουν και άλλα τέτοια γελοία φαινόμενα, ειδικά όταν προσπαθούν να το "παίξουν" ότι έχουμε "Δημοκρατία" και καλά. )

Χωρίς να αποχωρήσουν από τους ΑΝΕΛ οι δύο βουλευτές παρέδωσαν τις ψήφους τους στον ΣΥΡΙΖΑ - Non paper Μαξίμου: Κατέρρευσε το αφήγημα για κυβέρνηση - κουρελού - ΝΔ: Παγκόσμια πρωτοτυπία οι βουλευτές - υβρίδια. Μια παγκόσμια πρωτοτυπία καταγράφει από το απόγευμα της Δευτέρας το ελληνικό κοινοβούλιο, αφού δύο μέλη του, οι Κώστας Ζουράρις και Θανάσης Παπαχριστόπουλος «ανήκουν» σε ... δύο κοινονουλευτικές ομάδες. 

Το θαύμα της Πορτογαλίας

Εάν δεν συμβεί στην Ελλάδα κάτι ανάλογο, εάν δεν ενωθούν δηλαδή όλα τα μη ακραία κόμματα που είναι αντίθετα στην πολιτική των υποκλίσεων, της υποτέλειας και των μνημονίων, εφαρμόζοντας ένα ακριβώς αντίθετο οικονομικό πρόγραμμα, δεν υπάρχει καμία προοπτική εξόδου από την κρίση – ενώ η πατρίδα μας θα κινδυνεύσει άδικα αλλά πολύ σοβαρά να χαθεί σταδιακά ως Έθνος.

Ανάλυση
 
Η Πορτογαλία το 2014 ευρισκόταν λίγο πριν την ολοκληρωτική οικονομική και κοινωνική της κατάρρευση – υιοθετώντας κατ’ εντολή της Τρόικα τη θανατηφόρο πολιτική λιτότητας και έχοντας μετατραπεί σε χώρα της LIDL (ανάλυση). Η τότε συντηρητική της κυβέρνηση είχε καταργήσει εντελώς τα εργασιακά δικαιώματα, περιόριζε συνεχώς το κράτος προνοίας, ξεπουλούσε τις δημόσιες επιχειρήσεις, μείωνε τους μισθούς και εξαΰλωνε τις συντάξεις – με αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση της φτώχειας και της ανεργίας, καθώς επίσης τη μαζική μετανάστευση των νέων που αποτελεί το νούμερο ένα πρόβλημα σήμερα της Ελλάδας (κατ’ επέκταση το δημογραφικό), επειδή οι Πολίτες της δεν είχαν καθόλου χρήματα για να δαπανήσουν.