MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Φίλοι μου, μόλις σήμερα δημοσιεύθηκε το πόρισμα της επιτροπής της Βουλής για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Όπως ακριβώς το είχα προβλέψει, υπήρξε απόλυτη πολιτική συμπαιγνία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ώστε να μην αλλάξει τίποτα επί της ουσίας από το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα.

Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019, παραμονή του τελευταίου μεγάλου συλλαλητηρίου, έγινε εκδήλωση στην Παλαιά Βουλή από τρεις κινήσεις πολιτών, με θέμα την επικείμενη αναθεώρηση του Συντάγματος.

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΙ "ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ - ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"

Του Πέτρου Χασάπη

Να καταργηθούν οι γεωγραφικοί διαχωρισμοί "Δυτική – Κεντρική - Ανατολική Μακεδονία" και να μετονομαστεί άμεσα η ενιαία Μακεδονία μας σε "Αρχαία Μακεδονία".

Αν δεν δράσουμε γρήγορα, κινδυνεύουμε τελικά, η Μακεδονία μας να χαρακτηριστεί διεθνώς ως "Νότια Μακεδονία". Αυτό θα είναι η απόλυτη ήττα, ο απόλυτος κίνδυνος για την ασφάλεια της Μακεδονίας και της χώρας. Όταν μάλιστα εμείς οι ίδιοι διατηρούμε γεωγραφικές διαιρέσεις του τύπου "Ανατολική - Κεντρική - Δυτική Μακεδονία", τότε αυτό δένει απόλυτα με το "Βόρεια Μακεδονία" και φυσικά στη συνέχεια και με το "Νότια Μακεδονία".

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ: ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ 2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΧΕΔΟΝ 80.000 ΑΤΟΜΑ ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗΣ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ!!!

Επίθεση πολίτη σε Θεοδωράκη – Μας ξεπουλήσατε! Δεν έχετε θέση στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να εκφράσει τη στήριξη του στο δίδυμο του Σπύρου Βούγια με τον Νίκο Νυφούδη για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, βρέθηκε σήμερα (30/1) ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Όπως αναφέρει το thestival.gr, λίγο μετά τις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μία γυναίκα αδερφή υποψηφίου με τον συνδυασμό «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη», επιτέθηκε λεκτικά στον κ. Θεοδωράκη για τη θέση του στο Σκοπιανό.

Η Γαλλία βιώνει ιστορικές στιγμές….ο απολογισμός απωλειών τραυματιών ξεπερνά κι αυτόν τον Μάη του 68. 3.000 τραυματίες,11 νεκροί…

Ο Mélenchon στον Υπ. Εσωτερικών Castaner : ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ.. δεν εχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο εδώ και 60 χρόνια..

Στις 29 Γενάρη ο επικεφαλής της γαλλικής αριστεράς ο Jean-Luc Mélenchon στη γαλλική βουλή ανέφερε τον αριθμό των θυμάτων της εξέγερσης των Κίτρινων Γιλέκων /Gilets jaunes από την αρχήν της κινητοποίησης ως τώρα περίπου σε διάστημα 3 μηνών.

»Ακόμη και το 1968 δεν είδαμε κάτι παρόμοιο ! 1000 αστυνομικοί τραυματίστηκαν από την παράλογη χρήση των δυνάμεων της τάξης, 1800 τραυματίες. 11 νεκροί. 160 τραυματίες στο κεφάλι,18 έχασαν τα μάτια τους, 4 χέρια ακρωτηριασμένα. » 

Η ΝΔ «κατά λάθος» δεν έριξε την κυβέρνηση: «Κάναμε λάθος και ψηφίσαμε "ναι" στο ν/σ της Κυβέρνησης» λένε

Η Νέα Δημοκρατία "κατα λάθος" δεν έριξε την κυβέρνηση καθώς βουλευτές της ψήφισαν "ναι" στo νομοσχέδιo του ΣΥΡΙΖΑ για προσλήψεις και ΑΣΕΠ. "Ρήγμα" εμφανίστηκε και στην Ένωση Κεντρώων καθώς δυο εκ των βουλευτών του κόμματος ψήφισαν «παρών».

«Από λάθος υπερψηφίσαμε το νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ» δηλώνουν οι δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να δικαιολογήσουν το «Ναι» στη ψηφοφορία για τo νομοσχέδιo.

Οι ίδιοι διατείνονται ότι ήθελαν να ψηφίσουν «Όχι»!

Πρόκειται για τους Σάββα Αναστασιάδη, ο οποίος υποστήριξε πως υπερψήψισε από λάθος, ενώ σε λάθος του συστήματος απέδωσε την υπερψήφιση επίμαχων άρθρων και ο έτερος βουλευτής, Δημήτρης Σταμάτης.