MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Ν. Λυγερός: "Ο Ελληνισμός ενάντια στο Προσύμφωνο",

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 

"Ο Ελληνισμός ενάντια στο Προσύμφωνο"

Radisson Blu Park hotel Athens

Σαββάτο 26 Ιανουαρίου 2019

Τι µαθαίνουν στην Ιστορία οι µαθητές στα Σκόπια – Τα βιβλία γράφουν για χαμένη πατρίδα που φτάνει µέχρι τη Δ. Ελλάδα

Το «Έθνος» παρουσιάζει αποσπάσµατα από βιβλία, στα οποία κυριαρχούν ιστορικές ανακρίβειες και µια «χαµένη πατρίδα» που φτάνει µέχρι τη ∆υτική Ελλάδα 

H χώρα μας έχει απαιτήσει από την ΠΓ∆Μ να αφαιρέσει από τη διδακτέα ύλη της επόµενης σχολικής χρονιάς όλες τις αναφορές που εµπεριέχουν αλυτρωτισµό ή αναθεωρητισµό, τους αµφιλεγόµενους χάρτες και σύµβολα που παραπέµπουν στην Ελληνική Ιστορία – ειδικά στην αρχαία Μακεδονία. Στη Μεικτή ∆ιεπιστηµονική Επιτροπή Εµπειρογνωµόνων Ελλάδας – ΠΓ∆Μ που συνεδρίασε στις 2 Νοεµβρίου 2018 στη Θεσσαλονίκη και οι δύο πλευρές δεσµεύτηκαν ότι θα εφαρµόσουν τη Συµφωνία των Πρεσπών κατά γράµµα και το διεθνές δίκαιο µε σεβασµό. 

Το Reuters ΑΠΟΔΟΜΙΣΕ το Φόρουμ του Νταβός: «Πέφτουν ΕΞΩ σε όλα όσα προβλέπουν»…

Μπορεί η ελίτ του Νταβός -μεγαλοστελέχη επιχειρηματικών κολοσσών, τραπεζίτες και πολιτικοί ηγέτες που συρρέουν στο ελβετικό θέρετρο- να πιστεύει ότι έχει την ικανότητα να προβλέπει τα μελλούμενα, αλλά η πραγματικότητα τη διαψεύδει, σχολιάζει το Reuters.

«Πριν από ένα χρόνο η αφρόκρεμα της παγκοσμιοποίησης αισθανόταν καλά, αφού η οικονομική ανάπτυξη ήταν ισχυρή στα περισσότερα μέρη του κόσμου, ο νεοεκλεγείς Εμανουέλ Μακρόν διεκήρυττε ότι η “Γαλλία επέστρεψε”, η ιδέα ότι τα αντισυστημικά κόμματα θα μπορούσαν να σχηματίσουν κυβέρνηση στην Ιταλία απορριπτόταν, ο Σαουδάραβας πρίγκιπας -διάδοχος του θρόνου Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν αντιμετωπιζόταν ως οραματιστής μεταρρυθμιστής

«Σκάει» δημογραφική «βόμβα»: – Θα είμαστε λιγότεροι από 8,8 εκατ. το 2050! – Μη αναστρέψιμη η κατάσταση

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για τη δημογραφική εξέλιξη του ελληνικού πληθυσμού. Την ίδια ώρα, οι νέοι της πατρίδας μας φεύγουν οριστικά από τη χώρα, η οποία μετατρέπεται σε κοινωνία γερόντων και ο πληθυσμός της μιξάρεται με εκατοντάδες χιλιάδες ξένους. 

Το δημογραφικό επιδεινώνεται με τη μεγάλη μεταναστευτική ροή, με αποτέλεσμα ακόμα και ο πιο δύσπιστος αναγνώστης, που αρνείται να απαλλαγεί από τις μικροκομματικές ιδεοληπτικές παρωπίδες, να αντιλαμβάνεται τον άμεσο κίνδυνο πληθυσμιακής αλλοίωσης της Ελλάδας.

Οικονομία: Απειλητικά σύννεφα – Το μήνυμα του ισοζυγίου και η “φάρσα” έξοδος στις αγορές

Το γεγονός ότι συσσωρεύονται απειλητικά σύννεφα στον οικονομικό ορίζοντα, δεν περνάει απαρατήρητο σε όποιον βλέπει λίγο μακρύτερα. Παραλείπεται όμως απ’ όσους νομίζουν ότι οι πολιτικές προτεραιότητες τους έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα από την πραγματικότητα.

Η Ευρωζώνη, και η Ευρώπη συνολικά, οδηγείται σε στασιμότητα εάν δεν βρεθεί η «μαγική λύση» από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ή δεν αποφευχθεί το σκληρό Brexit. Η κλιμάκωση εμπορικού πολέμου από τις ΗΠΑ εναντίον της Κίνας ή και της Ευρώπης έχει επίσης επιπτώσεις στην οικονομία.

Μ.Θεοδωράκης: «Η κυβέρνηση είναι τυφλό όργανο του ΝΑΤΟ, δεν εκπροσωπεί τον λαό, γι' αυτό δεν προχώρησε σε δημοψήφισμα»

Σε νέα παρέμβαση προχωρά ο Μίκης Θεοδωράκης κατηγορώντας την κυβέρνηση ως «τυφλό όργανο του ΝΑΤΟ δεν εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό, γι' αυτό και δεν προχώρησε σε δημοψήφισμα» με αφορμή την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών με 153 ψήφους στην Βουλή.

Αναφέρει μάλιστα χαρακτηριστικά ότι χρησιμοποιείται η Ελλάδα από τους ξένους ως βάση εξόντωση της Ρωσίας και του ρωσικού λαού!

«Βλέπω ένα μέρος από τους απόγονους των συντρόφων και των συναγωνιστών μου να δέχονται να γίνει η χώρα μας βάση για την εξόντωση της Ρωσίας. Και επιπλέον να βοηθούν να καταστούν τα Σκόπια βάση θανάτου για την εξόντωση του ρωσικού λαού».