MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

«Τρίζουν τα κόκκαλα» του Μ. Αλεξάνδρου: Αυτοί είναι οι 153 βουλευτές που εκχώρησαν το όνομα – Η Μακεδονία «εάλω»

Εγκρίθηκε από την ελληνική Βουλή με 153 ψήφους υπέρ, 146 κατά και ένα παρών η Συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία τερματίζεται ένα «αγκάθι» δύο και πλέον δεκαετιών. Από σήμερα, η ΠΓΔΜ, με τη σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας, μετονομάζεται σε «Βόρεια Μακεδονία», και ανοίγει ο δρόμος για την άμεση ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ. 

Κατά τη διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας, εκτός από τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, «ναι» ψήφισαν οι Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Σπύρος Λυκούδης, Έλενα Κουντουρά, Κατερίνα Παπακώστα, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Γιώργος Μαυρωτάς και Σταύρος Θεοδωράκης. 

Αντιθέτως, «όχι» ψήφισε ο Βασίλης Κόκκαλης, ενώ παρών δήλωσε ο Γρηγόρης Ψαριανός.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε τελικά με ενιαία γραμμή, καθώς και ο Δημήτρης Κρεμαστινός ψήφισε «όχι».

Αναμένονται δηλώσεις από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Έκθεση-σοκ του State Department: «Πρέπει να περάσουν οι “Πρέσπες”» – «Σύμμαχος των ΗΠΑ ο ΣΥΡΙΖΑ!»

Η τιτλοφορούμενη ως «Ολοκληρωμένη Έκθεση («Integrated Country Strategy») του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών για την Ελλάδα» αποτελεί κείμενο το οποίο εγκρίθηκε τον Αύγουστο του 2018 από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και αποδεσμεύτηκε προς δημοσιοποίηση από την αμερικανική πλευρά πριν μερικούς μήνες στην αγγλική γλώσσα.

Η έκθεση αποτελεί ένα κείμενο – ντοκουμέντο που καταγράφει τις επιδιώξεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα, το ρόλο και την αποστολή της Αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, το επίπεδο συνεργασίας μεταξύ της ελληνικής και της αμερικανικής κυβέρνησης, το περιεχόμενου του λεγόμενου «Στρατηγικού Διαλόγου» μεταξύ των δύο κυβερνήσεων.

Μήνυση για τα επεισόδια στο συλλαλητήριο κατέθεσε η Παμμακεδονική Ομοσπονδία

Για ένα ενορχηστρωμένο σχέδιο κατατρομοκράτησης, κάνει λόγο σε μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία Ελλάδος. Όπως υποστηρίζει, η δράση των κουκουλοφόρων στο συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής δεν ήταν τυχαία, άλλα ενταγμένη σε ένα σχέδιο ανωμαλίας για να διαλυθεί η συγκέντρωση. 

Δεν Είμαστε Ξενομανείς, Είμαστε Δημιουργικοί Ανυπάκουοι

Φωτεινή Μαστρογιάννη
 

Αντόνιο Γκράμσι

Διάβασα στο άρθρο των Αττικών Νέων «Όσα απέκρυψαν από τον ελληνικό λαό. Πως η NSA και τα ΚΑΡΤΕΛ επιβάλλουν τακαθεστώτα στην Ελλάδα! (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ - ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΔΥΟΕΘΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ)» που βασίζεται στο βιβλίο του Αθανάσιου Στριγά «Παγκόσμιοι Εντολοδότες» ότι ένα από τα, μεταξύ πολλών και τραγικών άλλων, θέματα που απαίτησαν οι Αμερικάνοι να εφαρμοσθούν προκειμένου να στηρίξουν την άνοδο του Ανδρέα Παπανδρέου στην εξουσία ήταν «να εφαρμόσει μία συγκαλυμμένη επιχείρηση εξαμερικανισμού του ελληνικού λαού πολιτιστικά γλωσσικά κλπ.». 

Stratfor: Μαύρα σύννεφα στον ορίζοντα για την ελληνική οικονομία

Μπορεί η Ελλάδα να μην αποτελεί άμεση απειλή για την Ευρωζώνη, αλλά ο κίνδυνος «οικονομικής μόλυνσης», ειδικά σε άλλες μεσογειακές οικονομίες, δεν είναι ποτέ μακριά, αναφέρει μεταξύ άλλων το γνωστό think tank Stratfor.

Στη συνέχεια η Stratfor στέκεται στη πρόσφατη Συμφωνία των Πρεσπών η οποία όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «άφησε την Ελλάδα με κυβέρνηση μειοψηφίας». Εκτιμάται στη συνέχεια ότι το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών δημιουργεί δυσκολία στη κυβέρνηση να εφαρμόσει ουσιαστικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα καταστήσουν την ελληνική οικονομία πιο ανταγωνιστική, ενώ το κυβερνών κόμμα νιώθει επίσης τον πειρασμό να αναστρέψει μερικά πρόσφατα μέτρα λιτότητας για να αυξήσει τη δημοτικότητά του πριν από τις εκλογές.