MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Τ.Σόρος: O άνθρωπος που αγόρασε την Μακεδονία από τον ΣΥΡΙΖΑ - Συνάντηση με Ζ.Ζάεφ

"Συγχαρητήρια για την Συμφωνία των Πρεσπών" έδωσε στην συνάντηση που είχε με τον Ζόραν Ζάεφ ο Τζορτζ Σόρος, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, σύμφωνα με το σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων "Mia".

Πιο αναλυτικά, ο Τζορτζ Σόρος έδωσε τα συγχαρητήρια του στον Ζόραν Ζάεφ για τη Συμφωνία των Πρεσπών για την ονομασία των Σκοπίων, σύμφωνα με σκοπιανό δημοσίευμα.

Τη συνάντηση ανακοίνωσε ο ίδιος ο Ζάεφ, μέσω του λογαριασμού του στο twitter και όπως έγραψε:

«Η ένταξη της “Μακεδονίας” στο ΝΑΤΟ και η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση αξιολογήθηκαν ως βασικά βήματα που παρέχουν σταθερότητα και ασφάλεια για τη χώρα και την περιοχή, ανοίγοντας την πόρτα για νέες ξένες επενδύσεις, για την ανάπτυξη της οικονομίας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών».

Κατά τις συνομιλίες που είχαν, Ζόραν Ζάεφ και Τζορτζ Σόρος αναφέρθηκαν στη σημασία εθνικής στρατηγικής για την κοινωνία και την πολυπολιτισμικότητα και την ανάγκη να υπάρξει εντατική συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών.

Συνέντευξη Ν. Λυγερού για το Προσύμφωνο των Πρεσπών στο Λυδία

Συνέντευξη Ν. Λυγερού για το Προσύμφωνο των Πρεσπών στο Λυδία fm

24/01/2019

Με θέμα : Γεωπολιτικά, Εξελίξεις, πΓΔΜ, Συλλαλητήριο

Economist: Η ευρωζώνη επιστρέφει στα πρόθυρα της ύφεσης

«Η ευρωζώνη επιστρέφει στα πρόθυρα της ύφεσης, γεγονός που δεν πρέπει να μας εκπλήσσει και μετά από δύο δεκαετίες χαμηλής απόδοσης. Πολύ γρήγορα το #euroboom μετατράπηκε #eurogloom και τα στοιχεία για το ΑΕΠ που επίκεινται προς δημοσίευση αργότερα αυτόν το μήνα θα επιβεβαιώσουν ότι κατά τους τελευταίους τρεις μήνες του 2018 η οικονομία της Ιταλίας συρρικνώθηκε για το δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο καλύπτοντας έτσι τις τεχνικές προϋποθέσεις της ύφεσης.

«Η Γερμανία φαίνεται πως έχει αποφύγει -παρά τρίχα- την ύφεση και η ευρωζώνη που διαμορφώθηκε τον Ιανουάριο του 1999 μπορεί να περάσει την επέτειό της στα πρόθυρα μιας άλλης κάμψης», εκτιμά το βρετανικό περιοδικό Economist.

Η κατάρριψη του κανόνα του υπερπληθωρισμού

Το φάντασμα της Βαϊμάρη που φοβίζει τη συντηρητική Γερμανία, με αποτέλεσμα να επιβάλλει στην Ευρώπη την καταστροφική πολιτική λιτότητας καταδικάζοντας εκατομμύρια ανθρώπους στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, ειδικά εμάς τους Έλληνες, παραμένει άφαντο στην Ιαπωνία παρά το ότι το δημόσιο χρέος της είναι στο 253% του ΑΕΠ της – τεκμηριώνοντας πως με τη βοήθεια μίας σύγχρονης νομισματικής πολιτικής, είναι δυνατόν να κατατριφθούν οι οικονομικές αρχές που ίσχυαν μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν προβλήματα που δεν λύνονται, αλλά άνθρωποι που δεν είναι ικανοί να βρουν λύσεις – ή που δεν έχουν το θάρρος και τις ικανότητες να πειραματιστούν, αδιαφορώντας ακόμη και για τους φυσικούς κανόνες.

Η εθνική προδοσία και οι Εφιάλτες

Ετερόκλητος όχλος δεν είμαστε εμείς, αλλά η πλειοψηφία που προσπαθεί να εξαγοράσει η κυβέρνηση για να επιβάλλει αντισυνταγματικά, με ένα μοναδικό στην ιστορία κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, μία συμφωνία που δεν θέλει κανένας και που εξυπηρετεί μόνο τα επεκτατικά σχέδια της Γερμανίας.

Επικαιρότητα 

Ο φθόνος και η προδοσία είναι δυστυχώς δύο από τα μεγαλύτερα ελαττώματα του Έθνους μας, αρκετά για να μας οδηγούν από τη μία εθνική καταστροφή στην άλλη. Παρά το ότι το γνωρίζω όμως, δεν κατάφερα να μη μείνω άφωνη ακούγοντας το βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος και πρώην υπουργό παιδείας, αυτόν που με δυσκολία τελείωσε μόλις το Λύκειο, να λέει πως οι Έλληνες ήταν ελάχιστοι στη Μακεδονία έως το 1922, οπότε δεν υπήρξαν Έλληνες εκεί αλλά Μακεδόνες.

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Ανοικτή επιστολή προς τους Έλληνες Βουλευτές.

«Εχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, όλων των πολιτικών πεποιθήσεων, ενώθηκαν στο Σύνταγμα απαιτώντας να μην προχωρήσουν οι εθνικές παραχωρήσεις εις βάρος της Ελλάδας στο Μακεδονικό. Τότε, μίλησα σε εκείνους, όπως και σε όλους τους Έλληνες για τους μεγάλους κινδύνους που κρύβει για την πατρίδα μας αυτή η αναίτια υποχώρηση. Η κυβέρνηση αγνόησε και τους κινδύνους και τον ελληνικό λαό και, χωρίς καμία λογική, αποφάσισε να προχωρήσει, με κάθε κόστος. Για ένα θέμα στο οποίο δεν έχουμε κανένα απολύτως λόγο να κάνουμε πίσω, ένα θέμα που δεν χρειάζεται να «λυθεί» γιατί για την Ελλάδα είναι λυμένο.