MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Επιτροπή αγώνα για τη Μακεδονία: «Νέα πανεθνική συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Πέμπτη - Να μην πάει κανείς δουλειά»

Σε νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα, κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, καλεί η «Επιτροπή αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας».

Με ανακοίνωσή της, καλεί τον κόσμο να μετάσχει σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 19:00 την Πέμπτη, ημέρα ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή, αυτή τη φορά χωρίς εξέδρες και ομιλητές.

Παράλληλα, ζητά να μην πάει κανείς στη δουλειά του την Τετάρτη και την Πέμπτη, να μείνουν κλειστά σχολεία και καταστήματα, και να χτυπάνε πένθιμα οι καμπάνες των εκκλησιών.

Μειώθηκαν δραματικά οι γεννήσεις και αυξήθηκαν οι θάνατοι στην Ελλάδα της κρίσης

Η προϋπάρχουσα τάση μείωσης των γεννήσεων στην Ελλάδα επιδεινώθηκε σοβαρά μετά την οικονομικη κρίση και την υπαγωγή της χώρας στον μνημονιακό μηχανισμό, καθώς το αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων / θανάτων και εισερχόμενης / εξερχόμενης μετανάστευσης οδηγεί σε μείωση του πληθυσμού.

Αυτό ήταν το βασικό συμπέρασμα από τα στοιχεία που παρουσίασε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και Επαγγελματικής Υγιεινής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιώργος Ραχιώτης, σε διάλεξη του με θέμα «Όψεις του Δημογραφικού Προβλήματος στην Ελλάδα. Παρελθόν, Παρόν & Στόχοι», στο Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση του χρέους στα 335 δισ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο του 2018

Στα 334,988 δισ. ευρώ ανήλθε στο τέλος του γ' τριμήνου πέρυσι το δημόσιο χρέος, αυξημένο κατά 21,493 δισ. ευρώ σε σχέση με τα 313,495 δισ. ευρώ στο τέλος του αντίστοιχου τριμήνου το 2017. Σύμφωνα επίσης με τους μη τριμηνιαίους μη χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς της Γενικής Κυβέρνησης, το γ' τρίμηνο 2018 υπήρξε πρωτογενές πλεόνασμα στη Γενική Κυβέρνηση ύψους 3,842 δισ. ευρώ έναντι 3,806 δισ. ευρώ το γ' τρίμηνο 2017.

Ωστόσο, όπως διευκρινίζεται από την ΕΛΣΤΑΤ, αυτό διαφέρει από το πρωτογενές πλεόνασμα στο πλαίσιο του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής. Στο τελευταίο, μια σειρά από δαπάνες και έσοδα αντιμετωπίζονται διαφορετικά από ό,τι αντιμετωπίζονται κατά την κατάρτιση των τριμηνιαίων μη χρηματοοικονομικών λογαριασμών της Γενικής Κυβέρνησης (έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις περιουσιακών στοιχείων, δαπάνες σχετικά με συναλλαγές για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, και έσοδα από μεταφορές ποσών που συνδέονται με εισοδήματα των εθνικών κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης, τα οποία προέρχονται από την κατοχή ελληνικών κρατικών ομολόγων στα επενδυτικά τους χαρτοφυλάκια).

Συνέντευξη Ν. Λυγερού για το Συλλαλητήριο της Αθήνας για την Μακεδονία

Συνέντευξη Ν. Λυγερού για το Συλλαλητήριο της Αθήνας για την Μακεδονία, στο Thrakinet TV

22/01/2019

Με θέμα : Γεωπολιτικά, Εξελίξεις, πΓΔΜ, Συλλαλητήριο

Η αντίστροφη μέτρηση συνεχίζεται

Το μέλλον της Ευρωζώνης και της ΕΕ θα κριθεί από τη Γαλλία – η οποία είτε θα υιοθετήσει την εσωτερική υποτίμηση καταπνίγοντας την εξέγερση των κίτρινων γιλέκων που όμως θα βυθίσει την Ευρώπη σε μία χρόνια ύφεση, ανάλογη της Ιαπωνικής, συνοδευόμενη από μαζικές χρεοκοπίες, είτε δεν θα τα καταφέρει.

«Εάν η Γερμανία συνεχίσει να φέρεται όπως στο παρελθόν, θα οδηγηθούμε στο εξής δίλημμα: είτε η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία θα εγκαταλείψουν την Ευρωζώνη, θα υποτιμήσουν το νόμισμα τους και θα εξαφανίσουν με μία κίνηση τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που εξασφάλισε εις βάρος τους η Γερμανία, είτε θα ακολουθήσουν την ίδια πολιτική εσωτερικής υποτίμησης – με αποτέλεσμα να οδηγηθεί η Ευρωζώνη σε μία «χρόνια ύφεση», ανάλογη της Ιαπωνικής».