MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Συλλαλητήριο Κυριακής: «Θα είναι η ογκωδέστερη συγκέντρωση που έγινε ποτέ διότι το όνομα σημαίνει... έδαφος»

Ανακοίνωση για το συλλαλητήριο της Κυριακής έβγαλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων.

Οπως αναφέρει η Ομοσπονδία μαζί με τις Παμμακεδονικές Ενώσεις ανα τω κόσμω, διοργανώνουν συλλαλητήριο την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 14:00 στο Σύνταγμα. 

«Η ανταπόκριση του κόσμου είναι εντυπωσιακή και παρόλο που ο χρόνος προετοιμασίας του ήταν μόλις 7 ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί ίσως η ογκωδέστερη συγκέντρωση που έγινε ποτέ».

Και συνεχίζει αναλυτικά η ανακοίνωση:

Επιβράδυνση της ελληνικής οικονομίας βλέπει ο ΟΟΣΑ

Πτωτικές τάσεις στην ελληνική οικονομία βλέπει ο ΟΟΣΑ για το επόμενο εννεάμηνο, ενώ ταυτόχρονα κατατάσσει την Ελλάδα στις χώρες με τις υψηλότερες φορολογικές επιβαρύνσεις.

Από την έκθεση που δημοσιοποιήθηκε χθες, φαίνεται ότι η φορολογία παραμένει βαριά και μη ανταγωνιστική εξαιτίας των υψηλών συντελεστών για τις επιχειρήσεις, χωρίς μάλιστα να εξασφαλίζονται περισσότερα έσοδα από τις άλλες χώρες (ή του μέσου όρου των ευρωπαϊκών χωρών) που διατηρούν χαμηλότερους συντελεστές. Οπως αναφέρεται, μεταξύ 2000 και 2018 σε 76 χώρες έγιναν μειώσεις συντελεστών, σε 12 χώρες ο συντελεστής παρέμεινε σταθερός και σε 6 πραγματοποιήθηκαν πολύ μεγάλες αυξήσεις άνω των 10 ποσοστιαίων μονάδων.

Ι. Μάζης: Πάμε σε πολύ δύσκολες καταστάσεις – Η συμφωνία των Πρεσπών μπορεί νομικά να ακυρωθεί

Νομικά έωλη σε βασικά της σημεία η Συμφωνία, πολιτικό θέμα η ακύρωση της.

Ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Ιωάννης Μάζης, μιλώντας στον 98.4 παρουσίασε την νέα μελέτη του, βάσει της οποίας, η Συμφωνία των Πρεσπών ακόμη κι αν κυρωθεί μπορεί νομικά να ακυρωθεί.


Συνέντευξη Ν. Λυγερού για το Σκοπιανό. Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης

Συνέντευξη Ν. Λυγερού για το Σκοπιανό. Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης

17/01/2019

Με θέμα : Γεωπολιτικά, Εξελίξεις, πΓΔΜ

Ο γερμανικός μονόδρομος

Για τη Γερμανία είναι πλέον καταναγκαστική η μετατροπή τω χρεών των άλλων κρατών απέναντι της σε οικόπεδα, ακίνητα, επιχειρήσεις κοκ. που τους ανήκουν, πριν αθετήσουν τις πληρωμές απέναντι της όπως θα συμβεί νομοτελειακά όταν ξεσπάσει η επόμενη κρίση – άρα η οικονομική τους κατοχή, όπως στο θλιβερό παράδειγμα της Ελλάδας.

Οικονομικές ερμηνείες

Η αιτία της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 ήταν η αύξηση των χρεών του ιδιωτικού τομέα σε μία σειρά χωρών, κυριότερη των οποίων ήταν οι Η.Π.Α. – ουσιαστικά με εξαίρεση την Ελλάδα, όπου η αιτία ήταν το δημόσιο χρέος, σε συνδυασμό με τα ξαφνικά τεράστια ελλείμματα του προϋπολογισμού της ελέω ΕΛΣΤΑΤ.

Βράζει η βόρεια Ελλάδα-Ανακοίνωση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας για το συλλαλητήριο στην Αθήνα

Η… κάθοδος της Βόρειας Ελλάδας στο Σύνταγμα για το συλλαλητήριο την Κυριακή είναι προ των πυλών, προκειμένου όλοι οι Έλληνες να ενώσουν τη φωνή τους και να φωνάξουν η «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ». 

Αισθητή είναι η κινητοποίηση όχι μόνο συλλογικών φορέων, αλλά και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δήμων και τοπικών Μητροπόλεων που πρωτοστατούν ώστε ο κόσμος μαζικά να διαδηλώσει στην Αθήνα.