MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Οι Σκοπιανοί ξεσκεπάζουν τον Τσίπρα: Μιλάνε μόνο για Μακεδόνες!

Η κυβέρνηση των Σκοπίων σήμερα ενημέρωσε επίσημα, με ρηματική διακοίνωση, την Αθήνα για την τροποποίηση του Συντάγματος της όπως προέβλεπε η Συμφωνία των Πρεσπών…

Την επίδοση την ανακοίνωσε πανηγυρικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής κατά την διάρκεια της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά φαίνεται ότι…του ξέφυγαν σημαντικές λεπτομέρειες πάνω στην πρεμούρα του να επιτεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Το παρόν και το μέλλον της γερμανικής αποικίας

Παρά τις αντίθετες απόψεις η οικονομία θα αναπτυχθεί με γρήγορους ρυθμούς, όταν ολοκληρωθεί η αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος της χώρας – με τις ιδιωτικοποιήσεις, με τις κατασχέσεις, με τους μαζικούς πλειστηριασμούς και με την ολοκλήρωση της μετατροπής των Ελλήνων σε φθηνούς σκλάβους χρέους, σε συνδυασμό φυσικά με το μεταναστευτικό εποικισμό που ευρίσκεται σε εξέλιξη και με τις ειδικές οικονομικές ζώνες που θα δημιουργηθούν.

Ανάλυση 

Ως οικονομολόγος οφείλει να είναι κανείς αντικειμενικός, ψύχραιμος και χωρίς καθόλου φανατισμό για την ιδεολογία που ο ίδιος ενστερνίζεται. Στα πλαίσια αυτά, θεωρούμε πως ο κ. Τσίπρας εφαρμόζει μία συνεπή πολιτική, σε σχέση με αυτήν που υιοθέτησε μετά την εντυπωσιακή κυβίστηση του και την ψήφιση του τρίτου μνημονίου – κυρίως με τη στήριξη τότε της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφού εγκατέλειψε το κόμμα του ο ΣΥΡΙΖΑ, με την έννοια πως έφυγαν σχεδόν όλα τα ιδρυτικά του στελέχη, ενώ ο ίδιος απορρόφησε ένα μεγάλο μέρος του ΠΑΣΟΚ, ιδίως τον κρατικό του μηχανισμό.

Η ληστεία και η προδοσία της Ελλάδος

Βιώνουμε μία πρωτοφανή στα ιστορικά χρονικά ληστεία των Ελλήνων, μεταξύ άλλων από τους ίδιους τους συμπατριώτες τους, καθώς επίσης μία ηττοπαθή συνθηκολόγηση της χώρας μας – από δεκάδες Εφιάλτες που έχουν μαζευτεί σε μία Βουλή, η οποία έχει ποδοπατήσει επανειλημμένα το Σύνταγμα μας με τα μνημόνια και σήμερα με ένα εθνικό έγκλημα που ευρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη

Επικαιρότητα 

Στην Ελλάδα επικρατεί το απόλυτο οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό χάος – ενώ πραγματοποιείται ύπουλα ένα «πλιάτσικο» άνευ προηγουμένου. Δυστυχώς εν αγνοία των περισσοτέρων που συνεχίζουν να δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα – επειδή δεν θέλουν να τεθούν προ των ευθυνών τους.

Στο «πόδι» η Βόρεια Ελλάδα για το συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Αθήνα

Και τώρα που τελείωσε το show με την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πλέον, αρχίζει ο πραγματικός αγώνας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ένας αγώνας που τελικά διεξάγεται ουσιαστικά μόνο από τους πολίτες καθώς ακόμα και οι αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν είναι ιδιαίτερα ισχυρές.

Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των λεωφορείων, απ΄ολόκληρη την Ελλάδα, που δημοσιοποιούνται στο επίσημο facebook event της διοργάνωσης («Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία») για την ενημέρωση όσων θέλουν να βρεθούν την Κυριακή στην Αθήνα, ώστε να διαδηλώσουν ενάντια στην επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.