MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Οι Εφιάλτες της Μακεδονίας

Πρέπει να καταλάβει η ελληνική κυβέρνηση, ιδίως το αφεντικό της η Γερμανία ότι, έχει απέναντι της ένα λαό που δεν σκύβει δουλικά το κεφάλι. Που δεν επιτρέπει να ποδοπατείται και να εξευτελίζεται από κανέναν. Που γνωρίζει πως χωρίς αξιοπρέπεια δεν έχει κανένα νόημα η ζωή. Που δεν θέλει να έχει το ρόλο του άχρηστου ηλιθίου και που ενδιαφέρεται πραγματικά για την πατρίδα του και τα παιδιά του.

Επικαιρότητα

«Καλώς ήλθες Βόρεια Μακεδονία». Το καλωσόρισμα των Σκοπίων με τη νέα τους ονομασία, η απίστευτη αυτή ύβρις στην ιστορία μας και στον πολιτισμό μας, ειπώθηκε από τον κ. Κοτζιά, μετά την ολοκλήρωση της αναθεώρησης του Συντάγματος με την ψήφο των 81 βουλευτών. Ο άνθρωπος λοιπόν που έγραψε το βιβλίο «Αποικία Χρέους» για την Ελλάδα πριν εκλεγεί, κατηγορώντας τις γερμανικές μεθοδεύσεις που στη συνέχεια ξέχασε όταν έγινε υπουργός, επιμένει στο έγκλημα. Αρνείται να καταλάβει πως με τις ενέργειες του προκάλεσε ακραίες διχαστικές συνθήκες στον ελληνικό λαό, τις οποίες θα της πληρώσει η πατρίδα μας πολύ ακριβά. 

Συνέντευξη Ν. Λυγερού για το Σκοπιανό, ΕΡΤ3-Μακεδονίας με τη Λ. Κεσίδου

Συνέντευξη Ν. Λυγερού για το Σκοπιανό, ΕΡΤ3-Μακεδονίας με τη Λ. Κεσίδου

13/01/2019

Με θέμα : Γεωπολιτικά, Εξελίξεις, πΓΔΜ

12 πανεπιστημιακοί ερωτούν Α.Τσίπρα για Σκοπιανό: «Ποιος αποφάσισε ότι ο ακρωτηριασμός της χώρας είναι η καλύτερη λύση;»

Κόλαφος είναι η ανοιχτή επιστολή 12 καθηγητών πανεπιστημίου, που επικρίνουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και αναλύουν τα λάθη και τις αντιφάσεις της ελληνικής διπλωματίας.

«Το αδιέξοδο της διπλωματίας δεν οφειλόταν στην έλλειψη τόλμης ή ευφυΐας», αλλά καμία κυβέρνηση δεν μπορούσε να παραβλέψει ότι η ιστορία «αποτελεί, πέρα από κάθε αμφιβολία, τη ραχοκοκαλιά του ελληνικού έθνους και θέμα εξαιρετικά μεγάλης ευαισθησίας στον ελληνικό Βορρά, στην ελληνική Μακεδονία», αναφέρουν οι 12 πανεπιστημιακοί στην επιστολή τους στο in.gr.