MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Οι εχθροί της Ελλάδος

Η χώρα μας, εκτός από την πέμπτη φάλαγγα στο εσωτερικό της και τον ίδιο της τον εαυτό, έχει ακόμη δύο μεγάλους εχθρούς: τη Γερμανία σε οικονομικό επίπεδο, καθώς επίσης την Τουρκία σε στρατιωτικό. Δύο βάρβαρους λοιπόν λαούς που δεν διστάζουν να υιοθετήσουν αθέμιτα μέσα, όταν πρόκειται για εξυπηρετήσουν τα σχέδια τους – κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ.


Μαύρα σύννεφα στις διεθνείς αγορές – Τέσσερις επενδυτικοί οίκοι προβλέπουν πτώση έως 50% στα χρηματιστήρια

Εξαιρετικά δυσοίωνες οι εκτιμήσεις των κορυφαίων αναλυτών για τις μετοχές σε παγκόσμιο επίπεδο εντός του 2019

Μετά από ένα οδυνηρό 2018 οι διεθνείς αγορές είναι έτοιμες να… συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο, καθώς οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία παραμένουν, ενώ κανένας από τους αρνητικούς παράγοντες που τις επηρέασε το προηγούμενο έτος δεν έχει εξαφανιστεί. 

Ήδη κορυφαίοι επενδυτικοί όμιλοι σπεύδουν να προειδοποιήσουν τους επενδυτές ότι το 2019 θα είναι ένα έτος όπου οι διεθνείς αγορές, με πρώτη απ’ όλες τη Wall Street, θα βρεθούν αντιμέτωπες με κατάρρευση ανάλογης έντασης ή ακόμη και χειρότερης με αυτής του 2008.

Eκτινάχθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές – Στα 801,2 εκατ. ευρώ οι νέοι απλήρωτοι φόροι

Συνεχίζουν να αυξάνονται τα χρέη προς το Δημόσιο, καθώς νοικοκυριά και επιχειρήσεις αδυνατούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις. 

Αύξηση των συνολικών νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο κατά 857 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 801,2 εκατ. ευρώ οφείλονται στην αύξηση οφειλών από φορολογικά έσοδα. Αυτό προκύπτει από τη πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο που ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. 

Ψυχολογικές επιχειρήσεις: Κερδίζοντας τον πόλεμο με την επικοινωνία

Αυτό που βιώνει η παγκόσμια παγκόσμια κοινή γνώμη σε περιόδους πολεμικών επιχειρήσεων είναι μια τεράστια ψυχολογική επιχείρηση από τους εμπλεκόμενους προκειμένου να κερδηθούν οι «ψυχές και οι καρδιές» των πολιτών σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. 

Αυτό ακριβώς που συμβαίνει και από τις δύο πλευρές από τότε που ξεκίνησε η σύγκρουση στην Ουκρανία. 

Οι ψυχολογικές επιχειρήσεις χρησιμοποιούνται από αρχαιοτάτων χρόνων, είναι προσχεδιασμένες και αποσκοπούν στο να επηρεάσουν τα συναισθήματα, τα κίνητρα, την αντικειμενική κρίση και τελικά τη συμπεριφορά ομάδων ή ακόμη και μεμονωμένων ατόμων. Θεωρούνται παράγοντας προστασίας των φίλιων δυνάμεων ή και πολλαπλασιαστής ισχύος. Πρόκειται για τις ψυχολογικές επιχειρήσεις (ΨΕΠ).