MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2019

Τι έφερε το ευρώ στην Ελλάδα μετά από 20 χρόνια

Τι έφερε το ευρώ στην Ελλάδα μετά από 20 χρόνια

Είκοσι χρόνια κλείνουν σήμερα από την ημέρα που το ευρώ έκανε για πρώτη φορά την εμφάνιση του, αρχικά μόνο με λογιστική μορφή στις συναλλαγές, ως το νέο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.

Η 1η Ιανουαρίου 1999 σηματοδότησε την απαρχή της Νομισματικής Ένωσης της Ευρώπης, η οποία είχε κριθεί απαραίτητη για την πιο αποτελεσματική λειτουργία της Ενιαίας Αγοράς και την μεγιστοποίηση των ωφελειών που προέκυπταν από αυτήν.

Ελλάδα, το γερμανικό πτωχοκομείο

Tο γερμανικό σχέδιο προβλέπει αφενός μεν το διαμελισμό της Ελλάδας μέσω της Μακεδονίας, αφετέρου την ενσωμάτωση των μεταναστών, των εποίκων καλύτερα, με κόστος που θα καλυφτεί από την υπερβολική φορολόγηση της μεσαίας τάξης.

Επικαιρότητα

Αναμένεται η ανακοίνωση διατήρησης του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ στο 17% σε πέντε νησιά που μαστίζονται από τη μεταναστευτική κρίση, όπως φαίνεται από την εικόνα. Το αντάλλαγμα που ζήτησε και πήρε η Γερμανία; Η εγκατάσταση όλο και περισσότερων εποίκων στα νησιά. Γιατί τους ονομάζω εποίκους; Προφανώς επειδή δεν έχουν καμία πρόθεση να φύγουν, η θέση τους ενισχύεται από τη συμφωνία του Μαρόκου που πρώτος υπέγραψε ο διεθνιστής πρωθυπουργός μας, ενώ καμία άλλη χώρα δεν θα τους επιτρέψει τη μετεγκατάσταση. 

Το «crosso colpo» της υφαρπαγής ακινήτων Ελλήνων πολιτών με 120.000 κάλπικους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Θεόδωρος Κατσανέβας

Οι ξένοι τραπεζικοί γύπες-καρχαρίες προωθούν την υφαρπαγή χιλιάδων ακινήτων μέσα από διαδικασίες κάλπικων ηλεκτρονικών πλειστηριασμών 120.000 ακινήτων στα επόμενα 2-3 χρόνια.Στους πλειστηριασμούς περιλαμβάνονται κατοικίες, επιχειρήσεις, γραφεία, ξενοδοχεία, αποθήκες, οικόπεδα, γεωτεμάχια, αλλά και κινητά περιουσιακά στοιχεία όσων χρωστούν σε τράπεζες, Δημόσιο ή και σε ιδιώτες.