MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Ο γερμανικός παραλογισμός

Όταν ξεσπάσει η επόμενη κρίση στον πλανήτη, από όπου και αν αυτή προέλθει, η κατάρρευση της Ευρωζώνης θα είναι κάτι περισσότερο από εκκωφαντική – οπότε σωστά η καγκελάριος παρομοιάζεται με το κοριτσάκι που παίζει με τα σπίρτα, στην κυριολεξία σε μία μπαρουταποθήκη.

«Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες. Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν (οι δυτικοευρωπαίοι) δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνόταν, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα

Γιατί σπρώχνει την Ελλάδα εκτός ευρώ η ΕΚΤ;

Του Άγη Βερούτη

Μετά τη χρεοκοπία του 2010 είναι αδιαμφισβήτητο ότι η ελληνική κοινωνία προστατεύθηκε από τις χειρότερες επιπτώσεις μιας χρεοκοπίας χάρη στη βοήθεια που έλαβε η χώρα, με τη μετατροπή του μεγαλύτερου ποσοστού των ελληνικών ομολόγων τα οποία βρίσκονταν κατά τη συντριπτική πλειοψηφία τους σε χέρια ευρωπαϊκών τραπεζών, σε διακρατικό χρέος με χαμηλό επιτόκιο. Όσο χρέος δεν μετατράπηκε σε διακρατικά δάνεια κουρεύτηκε με τη βοήθεια των Ευρωπαίων εταίρων μας στο μεγαλύτερο κούρεμα χρέους μεταπολεμικά, το PSI, το οποίο ουσιαστικά μηδένισε την αξία των τραπεζών της Ελλάδας και δημιούργησε μια τρύπα 38 δισ. την οποία βούλωσε ο Έλληνας φορολογούμενος αναλαμβάνοντας ισόποσο νέο χρέος μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Ελλάδα SOS – Μείωση πληθυσμού 770.000 σε 12 χρόνια – Βόμβα στο ασφαλιστικό – Τα κόμματα “παίζουν” στο προεκλογικό μπαλκόνι

Τι συζητάνε στο Κοινοβούλιο και ετοιμάζονται να πουν στα προεκλογικά μπαλκόνια του 2019;

Για τα νούμερα που πέτυχε ο ένας και που δεν πέτυχε ο άλλος για να ικανοποιηθούν οι δανειστές, για το πόσο κοινωνικά δίκαιος είναι ο καθένας τους, για το αν οι τράπεζες μειώσουν τα κόκκινα δάνεια με πολλούς ή λίγους πλειστηριασμούς, για το αν υπάρχουν και ποιος παίρνει μίζες για όπλα, φάρμακα, έργα, για το ποιος ευνοεί και ποιος …πολεμά τη διαπλοκή και τους μιντιάρχες,, για το αν θα …τσακίσουμε ή θα…τηγανίσουμε τους Τούρκους, για το αν βρεθούν τα “κουκιά” στις “Πρέσπες” και… για την τύχη του Ποταμιού, των ΑΝΕΛ, του Λεβέντη, της ΔΗΜΑΡ, για το πότε θα κάνει ο Α.Τσίπρας τις εκλογές και για τους άσσους που θα βγάλει από το μανίκι του…

Ι. Μάζης : Αλλαγές στη Γεωπολιτική Σκακιέρα – Ανοιχτό το παιχνίδι ΗΠΑ- Ρωσίας και ρευστό το τοπίο με την Τουρκία

Για εξαιρετικά εντυπωσιακές σε ταχύτητα γεωπολιτικές αλλαγές, και διαρκή αβεβαιότητα των συμμαχιών των μεγάλων παικτών ισχύος, μίλησε ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας Ιωάννης Μάζης στον 98.4.

Το παιχνίδι με την Τουρκία και επίκεντρο την Συρία δεν έχει καταλήξει ως προς το πως θα παιχτεί και μπορεί να αποδειχτεί θανάσιμη παγίδα για την Τουρκία, η φαινομενική απαγκίστρωση των ΗΠΑ.