MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συρία και οι συνέπειες για την Ελλάδα

Νίκος Καρατουλιώτης
Υποστράτηγος Ε.Α 

Η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από την Συρία, που ανακοινώθηκε από τον Ντόλαντ Τράμπ, θα δώσει την ευκαιρία στο Ισλαμικό Κράτος να ανασυνταχθεί. Δήλωσε ο συνασπισμός Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (αραβο-κουρδικός, συνασπισμός υπό την διοίκηση των ΗΠΑ).

Η Μόσχα εκτιμά ότι απόφαση αποχώρησης των ΗΠΑ δημιουργεί καλές προοπτικές για την πολιτική διευθέτηση της κρίσης στην Συρία.

Η Ελλάδα εισέρχεται σε επικίνδυνα ασταθή πολιτική περίοδο όπου θα απονευρωθούν τα πάντα

Η Ελλάδα εισέρχεται σε επικίνδυνα ασταθή πολιτική περίοδο όπου θα απονευρωθούν τα πάντα καθώς θα αναμένουν τις εκλογές.

Στον λαβύρινθο της αβεβαιότητας έχουν εγκλωβιστεί οι διεθνείς αγορές μετά το ισχυρό sell off που μαίνεται παγκοσμίως, ενώ στο εσωτερικό μέτωπο, το περιβάλλον είναι επικίνδυνα ασταθές, η αγορά έχει απονεκρωθεί και σε πολιτικό επίπεδο η κυβέρνηση μετράει αντίστροφα για το πότε θα παραιτηθεί ο Καμμένος και οι υπόλοιποι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Πόσα μας κόστισε η «σοβιετία» των Καραμανλή, Παπανδρέου και Τσίπρα

Μας «πούλησαν», 45 χρόνια «σοβιετία», με αριστεριλίκι και μας ζητάνε, πάνω από 700 δισ., μετρητά και τα σπίτια μας. Να ο λογαριασμός αναλυτικά. 

Όταν μετρηθεί σωστά, (όλο) το εσωτερικό χρέος (210 δισ. φέσια δικά μας στο κράτος, συν φέσια του κράτους σε εμάς, συν φέσια κρατικών επιχειρήσεων σε ΔΕΚΟ, συν απλήρωτες προμήθειες ιδιωτών, συν απλήρωτα μεροκάματα-μισθοί από ιδιώτες) και προστεθεί στο εξωτερικό χρέος (323,4 δισ. το 2018), άλλες τρεις γενιές… θα πληρώνουν, στη σοβιετία μας, περισσότερα από 700 δισ!!!