MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Έρχονται χιλιάδες αυτοματοποιημένες κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων το 2019 από την Εφορία

Το 2018 κλείνει με περισσότερες από 110.000 κατασχέσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς 1,2 εκατομμυρίων φορολογούμενων που χρωστούν στην εφορία.

Το 2019 ανοίγει με στοχευμένες και αυτοματοποιημένες κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων και με έναν νέο γύρο πλειστηριασμών ακινήτων οφειλετών του Δημοσίου.

Την ώρα που το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται σενάρια για μια νέα «πάγια» ρύθμιση εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε πολλές μηνιαίες δόσεις, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ενεργοποιεί από τις αρχές του νέου έτους νέα μέτρα για την είσπραξη των φόρων που έχουν βεβαιωθεί και παραμένουν απλήρωτοι. 

O Γυμνός Μύθος της Δυτικής Δημοκρατίας

Του Paul Graig Roberts

Πως τα καταφέρνει η Δύση να την γλυτώνει παριστάνοντας πως είναι μια συμμαχία μεγάλων δημοκρατιών, στις οποίες η κυβέρνηση είναι υπηρέτης του λαού;

Πουθενά στην Δύση, εκτός ίσως στην Ουγγαρία και στην Αυστρία, η κυβέρνηση δεν υπηρετεί τον λαό.

Ποιον υπηρετούν οι Δυτικές κυβερνήσεις; Η Ουάσιγκτον υπηρετεί το Ισραήλ, το Σύμπλεγμα Συμφερόντων Στρατιωτικών και Ασφάλειας, το Χρηματιστήριο, τις μεγάλες τράπεζες και τις εταιρείες ορυκτών καυσίμων.

Οι δέκα κανόνες της χειραγώγησης

Δεν είμαστε πλέον ελεύθεροι, ούτε η σκέψη μας είναι – γεγονός που τεκμηριώνεται σήμερα στην Ελλάδα, όπου παρά το ότι βαδίζει με γρήγορα βήματα στα σκουπίδια της ιστορίας, δεν αντιδράει απολύτως κανένας, δεν φαίνεται καμία μελλοντική προοπτική υγιούς εξέγερσης, ενώ οι «μελλοθάνατοι» σιωπούν όπως τα πρόβατα που οδηγούνται πειθήνια στη σφαγή.

«Όταν η κοινωνία πείθεται συλλογικά ότι είναι ανόητη, διεφθαρμένη και ανίκανη, οπότε είναι η ίδια ένοχος για τα δεινά που της συμβαίνουν (κακή συνείδηση), τότε εξουδετερώνεται πλήρως – αφού αυτός που νοιώθει ένοχος δεν είναι σε θέση να αγωνισθεί, να πλημμυρίσει τους δρόμους και να επαναστατήσει».