MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Γ.Κοντογιώργης: – Μας Κυβερναει ενας Καταληψιας – Κίνδυνος για εθνικό ακρωτηριασμό – Χωρίς όπλα μπροστά στις προκλήσεις

Οι προκλήσεις που δέχεται η χώρα μοιάζουν κυκλωτικές.

Τόσο η συμφωνία των Πρεσπών όσο και οι τουρκικές απειλές δημιουργούν σοβαρά προβλήματα.

Αναγκαία η εσωτερική ανάταξη για τις γεωπολιτικές προκλήσεις

Ο καθηγητής πολιτικής επιστήμης στο Πάντειο, Γιώργος Κοντογιώργης, μιλώντας στον 98.4 για τις ανοιχτές εθνικά προκλήσεις με κυρίαρχη την διαρκή ένταση από πλευράς Τουρκίας, σημείωσε με έμφαση ότι χωρίς την ύπαρξη στρατηγικής με βαθιές ρίζες και αναλύσεις, η χώρα μας στις μεγάλες γεωπολιτικές ανακατατάξεις, κινδυνεύει ακόμη και με εθνικό ακρωτηριασμό.

Η μάχη της καρέκλας

Η Ελλάδα διαθέτει 2.000.000 πτυχιούχους όσο καμία άλλη χώρα στον πλανήτη, πάνω από 2.000 Έλληνες διδάσκουν μόνο στα βρετανικά πανεπιστήμια, έχουμε τη νούμερο ένα ναυτιλία στον πλανήτη, ενώ το μοναδικό μας πρόβλημα είναι το διεφθαρμένο κομματικό-πελατειακό κράτος – το οποίο εγκαταστάθηκε στην εξουσία μετά το 1980, διαφθείροντας και υποβιβάζοντας τους πάντες.

«Η αποτυχία της Ελλάδας, μετά από τρεις δανειακές συμβάσεις που δεν έχει πάρει ποτέ κανένα κράτος στην παγκόσμια ιστορία, συνοδευόμενες από τρία διαδοχικά προγράμματα προσαρμογής, σηματοδοτεί την επιτυχία του «κομματικού συστήματος» να διαφυλάξει τα «κεκτημένα» του: τη διαφθορά, τη διαπλοκή και το πελατειακό κράτος, κόντρα στις αληθινές ανάγκες της χώρας».

Οι κυβερνήσεις Soros

Μπορεί να κατηγορούν μερικοί τον πρωθυπουργό ως καταληψία, κακοποιό, αμόρφωτο, αμοραλιστή, προδότη ή ότι άλλο, αλλά την ίδια στιγμή κανένας δεν τολμάει να σηκώσει το κεφάλι. Πιθανότατα επειδή έχουμε βυθιστεί πια σε συλλογικό κώμα.

Επικαιρότητα 

Στην Ελλάδα έχουμε μία δικτατορικά αριστερόστροφη, ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Soros που κατηγορεί ανερυθρίαστα όποιον δεν συμφωνεί μαζί της ως ακροδεξιό, φασίστα, πατριδοκάπηλο και εθνικιστή. Δεν είναι πάντως τυχαίο πως ο αξιότιμος πρωθυπουργός μας προτάθηκε για βραβείο νόμπελ σε σχέση με τη νούμερο ένα προδοσία της ιστορίας μας: με την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας. Ο Soros δε ως το πρόσωπο της χρονιάς από τους Financial Times που στηρίζουν με νύχια και με δόντια την παγκοσμιοποίηση. Πού του έγινε η πρόταση; Στο Μαρόκο βέβαια, (πηγή) εκεί που βρισκόταν, στα πλαίσια της υπογραφής της εγκληματικής συμφωνίας