MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Κτηματολόγιο: 15.000 ιδιοκτήτες ακινήτων έχασαν τις περιουσίες τους

Περισσότερα από 15.000 ακίνητα που δεν δηλώθηκαν στο Κτηματολόγιο περιέρχονται στο Δημόσιο σε 35 περιοχές της Ελλάδας για τις οποίες δεν δόθηκε παράταση στη σύνταξη του Κτηματολογίου.

Ειδικότερα, με νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Τετάρτη δίνεται ένας χρόνος παράτασης (από τα 14 στα 15) σε όσες περιοχές δεν έληξε η παράταση μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2018 αφήνοντας απ' έξω τόσο τις 21 περιοχές για τις οποίες η προθεσμία έληγε το 2017, όσο και 14 περιοχές για τις οποίες η προθεσμία έληξε μεταξύ 2 Οκτωβρίου και 19 Νοεμβρίου 2018.

Ι. Μάζης: Μυρίζει Μπαρούτι στα Δυτικά Βαλκάνια – Σε οριακή ισορροπία η Τουρκική πολιτική

Οι εξελίξεις στο Κόσσοβο με την απόκτηση τακτικού στρατού, σε συνδυασμό με τον Αλβανικό μεγαλοϊδεατισμό, πιέζει την Σερβία για την οποία η Ρωσία δεν πρόκειται να ρισκάρει με τίποτα την απώλεια της επιρροής της, λέει ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας, Ιωάννης Μάζης στον 98.4.

Την ίδια ώρα οι αλλαγές που ζητούν στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ οι Αλβανόφωνοι βουλευτές με έμφαση στην υπηκοότητα και όχι στην εθνικότητα, αποδεικνύουν ότι η σωστή ονομασία για την χώρα αυτή θα έπρεπε να είναι Κεντρική Δημοκρατία των Βαλκανίων.

Β.Πούτιν: «Πολύ πιθανός ένας πυρηνικός πόλεμος με τις ΗΠΑ – Ο Θεός να μας συγχωρέσει αν συμβεί»

Μεγάλη πιθανότητα για έναν πυρηνικό πόλεμο βλέπει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της ετήσιας απολογιστικής συνέντευξης τύπου για την πρόθεση των ΗΠΑ να αποσυρθούν μονομερώς από την Intermediate-Range Nuclear Forces (INF) Treaty 

«Αν οι ΗΠΑ τοποθετήσουν πυραύλους μέσου βεληνεκούς στην Ευρώπη τότε η Ρωσία θα υποχρεωθεί να προχωρήσει σε αντίμετρα». 

«Αν συμβεί αυτό, τότε ο Θεός να μας συγχωρέσει. Μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο όλο του πολιτισμού και ενδεχομένως, όλου του πλανήτη. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό θέμα» 

Η ιταλική κυβίστηση

Εκείνο το έτος που θα ξεσπάσει η επόμενη χρηματοπιστωτική κρίση, η Ιταλία θα πιεσθεί πιθανότατα να υπογράψει ένα αντίστοιχο PSI με την Ελλάδα – οπότε θα καταλάβουν το λάθος τους τόσο οι Πολίτες που δεν αγόρασαν εθνικά ομόλογα, όσο και η κυβέρνηση που έσκυψε δουλικά το κεφάλι απέναντι στη Γερμανία.

Ανάλυση 

Η Ιταλία τελικά υποχώρησε, έχοντας συμβιβαστεί με έλλειμμα ύψους 2,04% αντί του 2,4% που είχε προτείνει – δηλαδή με περίπου 5 δις € λιγότερα, από αυτά που αρχικά δήλωσε. Λογικά λοιπόν δεν θα μπορέσει να εκπληρώσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις κόστους περί τα 110 δις € (βασικό εισόδημα 780 € μηνιαία κόστους 17 δις €, κατάργηση των συνταξιοδοτικών μεταρρυθμίσεων κόστους 15 δις € και οριζόντιος φόρος 15% κόστους περί τα 70-80 δις €) – για τις οποίες έτσι ή αλλιώς δεν έφτανε το έλλειμμα που είχε καταθέσει με τον προϋπολογισμό της.