MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Αυξάνονται οι κατασχέσεις για χρέη προς το Δημόσιο

Από στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προκύπτει ότι το Οκτώβριο οι απλήρωτοι φόροι αυξήθηκαν κατά 972 εκατ. ευρώ, σε σχέση με το Σεπτέμβριο, εκ των οποίων τα περίπου 507 εκατ. ευρώ είναι φόροι εισοδήματος τους οποίους δεν κατάφεραν οι φορολογούμενοι να πληρώσουν εμπρόθεσμα.

Ένας στους δύο φορολογούμενους έχει ληξιπρόθεσμα χρέη, ενώ διαρκώς αυξάνονται οι φορολογούμενοι που βρίσκονται υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης. Τον Οκτώβριο οι οφειλέτες με ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία ανήλθαν σε 4.199.379, ενώ οι οφειλέτες στους οποίους μπορούν να επιβληθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, διαμορφώθηκαν σε 1.790.740. Οι οφειλέτες στους οποίους επιβλήθηκαν κατασχέσεις αυξήθηκαν από 1.148.585 το Σεπτέμβριο στους 1.155.649 τον Οκτώβριο.

Τα «κίτρινα γιλέκα» πυρπολούν διόδια - Χάος στους γαλλικούς αυτοκινητοδρόμους

Οι διαδηλωτές των «κίτρινων γιλέκων» προκάλεσαν χάος στις μετακινήσεις χθες, αφού προχώρησαν σε καταλήψεις σε διόδια και πυρπόλησαν ορισμένα εξ αυτών.

Η μεγαλύτερη εταιρεία που διαχειρίζεται τα διόδια στη Γαλλία, η Vinci Autoroutes, ανέφερε πως κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε περίπου 40 σημεία του δικτύου της και ότι αρκετοί κόμβοι αυτοκινητόδρομων έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, ιδίως στο νότιο τμήμα της Γαλλίας.

Ν. Λυγερός - Η αναδίπλωση του Ελληνισμού μέσω ΑΟΖ.

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 

"Η αναδίπλωση του Ελληνισμού μέσω ΑΟΖ.". 

Pittsburgh

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018


Η φασιστική απειλή

Άποψη

Πιστεύω στις ελεύθερες αγορές. Σε καμία περίπτωση όμως στις ασύδοτες, που όχι μόνο δεν ελέγχονται καθόλου από τα κράτη αλλά, αντίθετα, τα ελέγχουν – με τους πολιτικούς στην έμμισθη υπηρεσία τους. Πιστεύω στη Δημοκρατία, στην Άμεση που έχει επιβιώσει στην Ελβετία σχεδόν επί 200 συνεχή έτη, όταν κανένα άλλο πολίτευμα δεν τα έχει καταφέρει – αλλά όχι στην ασυδοσία. Πιστεύω στην Ενωμένη Ευρώπη, αλλά όχι στο γερμανικό κατασκεύασμα που επιδιώκει την ηγεμονία μίας αμετανόητης χώρας εις βάρος όλων των άλλων.

Απαράβατος όρος του 3ου μνημονίου: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ εθνικών & θρησκευτικών εορτών!

ΑΠΙΣΤΕΥTΟ: Απαράβατος όρος του 3ου μνημονίου: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ εθνικών & θρησκευτικών εορτών! 

Σοκ… ΑΡΘΡΑ 12

Άρθρο 1: Πολυπολιτισμική Παιδεία σε όλα τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας, από 11.9.2016.

Άρθρο 2: Κατάργηση Θρησκευτικών Εορτών και Εθνικών σε όλα τα εκπαιδευτικά Ιδρύματα, από 11.9.2017.