MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Καλεντερίδης: Η κόντρα Ερντογάν-ΗΠΑ ενδιαφέρει την Ελλάδα

Στο άρθρο μας της Παρασκευής γράφαμε: «Από μέρα σε μέρα, αν όχι από στιγμή σε στιγμή, αρχίζει μια νέα επιχείρηση εισβολής στη Συρία, με στόχο τους Κούρδους».

Οντως, τις βραδινές ώρες της Πέμπτης προς Παρασκευή τουρκικά αεροσκάφη F-16 βομβάρδισαν το στρατόπεδο Κούρδων προσφύγων Μαχμούρ, που βρίσκεται νοτίως της Ερμπίλ και το όρος Καρατσόκ, στην επαρχία Σιντζάρ, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι γεζιντί. Στην επιχείρηση συμμετείχαν 20 F-16, ένα αεροσκάφος ανεφοδιασμού στον αέρα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη παρατήρησης, και προσβλήθηκαν 30 στόχοι του ΡΚΚ, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του τουρκικού ΓΕΕΘΑ.

Το ζητιανηλίκι θα κρίνει τις εκλογές…

Είναι απίστευτη η κατάντια της χώρας. Οι Έλληνες να ζουν με βοηθήματα και η αριστερή κυβέρνηση να ζυγιάζει τα κέρδη από την ψήφο των ζητιάνων…

Ψάχνονται τώρα να δουν πώς μπορούν να κερδίσουν έστω και από το ζητιανηλίκι. Αναρωτιόνται… Να βγούμε τώρα να μοιράσουμε τις πενταροδεκάρες στον πεινασμένο λαό ή λιγουλάκι πριν τις εκλογές…

Και αν τα μοιράσουμε τώρα, τα πάρουν και μας μουντζώσουν;

ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ

Μόλις εμείς ως «χρήσιμοι ηλίθιοι» ψηφίσουμε στην Ελληνική Βουλή τη συμφωνία των Πρεσπών, σύντομα θα υπάρξει μετά βεβαιότητας προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο των Σκοπίων (οι σκοπιανοί έχουν τέτοιο, εμείς δεν έχουμε και νομίζουμε ότι θα μας σώσει το αναρμόδιο ΣτΕ), το οποίο και θα απαλείψει ως αντισυνταγματικό τον όρο «Βόρεια» οπότε και θα μείνει σκέτο το «Μακεδονία».

Ταυτόχρονα, υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι, το Συνταγματικό Δικαστήριο των Σκοπίων, θα επαναφέρει τις αλυτρωτικές αναφορές στο Σύνταγμα, ως δήθεν αναγκαία προστασία των αλύτρωτων «αδελφών».

Ι.Μάζης: Άκυρη η συμφωνία των Πρεσπών – «Επίσημη» θρησκεία στην Ελλάδα γίνεται η Μουσουλμανική

Ι.Μάζης: Άκυρη η συμφωνία των Πρεσπών – «Επίσημη» θρησκεία στην Ελλάδα γίνεται η Μουσουλμανική

Δείτε το βίντεο


Ο ευρωπαϊκός κύκλος του διαβόλου

Οι δύο χώρες που τελικά τα έχουν καταφέρει, όσον αφορά το μηδενισμό των δομικών ελλειμμάτων τους, δεν είναι άλλες από τη Γερμανία και την Ελλάδα – την πατρίδα μας που μπορεί μεν να τη χρεοκοπήσει ξανά το πείραμα, αλλά αποτελεί μετά το 2016 τον υποδειγματικό μαθητή της Γερμανίας.

«Έχω την εντύπωση πως στο τέλος θα μείνουμε εμείς και η Γερμανία στο ευρώ – ο ένας γιατί έχει εγκλωβιστεί και απονεκρωθεί, ενώ ο άλλος γιατί είναι αχόρταγος και δεν θέλει να χάσει την πηγή του πλούτου του«.

Η βρώμικη πέμπτη φάλαγγα

Εάν σε μία χώρα εδραιωθεί η φτώχεια, τότε τίποτα δεν είναι σε θέση να την ξεριζώσει – πόσο μάλλον όταν η βαθιά κρίση που βιώνει βαφτίζεται «προσαρμογή» από τους υπηρέτες του διεθνούς τοκογλυφικού κεφαλαίου, για να είναι πιο εύκολη η υποταγή των Πολιτών της και η λεηλασία της.

«Η Ελλάδα ζούσε με δανεικά επί δεκαετίες, ενώ το βιοτικό της επίπεδο είχε αναβαθμιστεί πλασματικά σε σημείο που δεν ανταποκρινόταν στο παραγωγικό επίπεδο της χώρας. Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα στο μέσο της παγκοσμιοποίησης είχαν εξαφανιστεί και το Μάιο 2010 η χώρα είχε ουσιαστικά χρεοκοπήσει. Μετά το τεράστιο δάνειο που πήρε από το ΔΝΤ και τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης το 2011 και το 2012, με την έμμεση βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), το 2015 η Ελλάδα παρέτεινε την προσαρμογή κατά τουλάχιστον 7 χρόνια.