MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Το παιχνίδι τελειώνει

Ο νεοφιλελευθερισμός θα καταρρεύσει αφενός μεν από τις τεράστιες εισοδηματικές διαφορές που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ του ανώτατου 10% και του υπόλοιπου πληθυσμού, αφετέρου από τα βουνά των δημοσίων και ιδιωτικών χρεών – ραδιοφωνική συνέντευξη.

Επικαιρότητα 

Τα περισσότερα προβλήματα είναι απλά μεν όσον αφορά την ερμηνεία τους, αλλά πολύ δύσκολα ως προς την επίλυση τους. Για παράδειγμα η σημερινή κρίση που απειλεί να καταστρέψει τη Ευρώπη και ολόκληρη τη Δύση – η οποία έχει δύο κεντρικές αιτίες: 

Η Ευρωζώνη στις φλόγες

Τα κίτρινα γιλέκα είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, αφού οι τεράστιες οικονομικές αποκλίσεις των χωρών της νομισματικής ένωσης μεταξύ τους είναι τέτοιες που δεν επιτρέπουν μεγάλες ελπίδες για τη διατήρηση της – εκτός εάν αποδεχθούν όλα τα κράτη την υποταγή τους στη Γερμανία.

Ανάλυση 

Η Ελλάδα αποτέλεσε μπούμερανγκ για την Ευρώπη και τις κυριαρχικές βλέψεις της Γερμανίας. Μπορεί βέβαια να είναι προσβλητικό και εξευτελιστικό για όλους εμάς, αφού οι Ιταλοί στην αρχή και οι Γάλλοι σήμερα δηλώνουν πως δεν είναι και δεν θέλουν να είναι Έλληνες, ότι δεν πρόκειται να κρατήσουν σκυφτό το κεφάλι και πως δεν είναι εθελόδουλοι όπως εμείς, ούτε μία ετερόκλητη μάζα που την κάνει ότι θέλει ένα και μόνο άτομο, αλλά αυτή είναι η ψυχρή πραγματικότητα. 

Το έγκλημα του Μαρόκου

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, αγνοώντας το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και την εγκαταλείπουν μαζικά τα παιδιά της, τοποθετήθηκε υπέρ της συμφωνίας, με την οποία η παράνομη μετανάστευση γίνεται νόμιμη, ενώ οι επικρίσεις εναντίον των μεταναστών ποινικά αδικήματα.

Επικαιρότητα

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα περισσότερα μέλη του ΟΗΕ τέθηκαν στο Μαρόκο υπέρ της παγκόσμιας συμφωνίας για την προώθηση της οικονομικής μετανάστευσης (κείμενο εδώ). Υπενθυμίζω πως πρόκειται για το προϊόν μίας μακράς και έντονης διεργασίας των λόμπι των μεγάλων υπερεθνικών ομίλων που χρηματίζουν τους πολιτικούς για να στηρίξουν τα συμφέροντα τους. Για μία συμφωνία, με την οποία οι εργαζόμενοι της Δύσης θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον ανταγωνισμό των οικονομικών μεταναστών από τις φτωχές χώρες. Έτσι θα πάψουν να απαιτούν τις αυξήσεις των αμοιβών τους, διατηρώντας χαμηλό τον πληθωρισμό και υψηλά τα κέρδη των πολυεθνικών. Με απλά λόγια, θα εξαθλιωθούν.

ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΙΛΕΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΠΟΤΕ.

Όσοι βλακωδώς πειραματίστηκαν με τους Έλληνες για να τρομάξουν τους άλλους λαούς, έκαναν λάθος και πέτυχαν ακριβώς το αντίθετο.

Οι Γάλλοι το αποδεικνύουν.

Οι Έλληνες είμαστε απίστευτα «ελαστικός» λαός, στις κακουχίες, στα πιο απάνθρωπα μέτρα και στους παντός είδους αλλοδαπούς τυράννους που έχουν περάσει από αυτή εδώ τη χώρα, που μπροστά τους το φαινόμενο των σημερινών παράνομων μεταναστών μοιάζει πταίσμα. Και είμαστε «ελαστικός» λαός, γιατί έχουμε μάθει να προσπαθούμε εντελώς μόνοι μας σε μια ασύντακτη κοινωνία, όπου το μόνο μας όπλο για να επιβιώνουμε είναι η πονηριά του Οδυσσέα. Ότι κακό και να του τύχει αυτού εδώ του λαού, αυτός πάντα θα βρίσκει τις τεθλασμένες για να επιβιώνει.