MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Δ.Καζάκης σε Γ.Τράγκα: «Με τα μνημόνια μειώθηκε ο πληθυσμός κατά 320.000 - Περισσότερο από τον Β' ΠΠ»

Σε μια αποκάλυψη που δείχνει το εύρος της καταστροφής το οποίο έχει υποστεί η χώρα και το Έθνος συνολικά, προχώρησε ο Δημήτρης Καζάκης μιλώντας στον Γιώργο Τράγκα και στα Παραπολιτικά FM.

Είπε πως έχει γίνει φυσική μείωση του πληθυσμού κατά 320.000 λόγω μνημονίου, μετανάστευσης και θανάτων. Και τονίζει ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη μείωση που έχει ζήσει ποτέ η Ελλάδα.

Ακόμη μεγαλύτερη και από περίοδο πολέμου. Στον τελευταίο παγκόσμιο πόλεμο είχαμε απώλειες 85.000 ανθρώπων

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του Δ.Καζάκη:

« Έχει γίνει φυσική μείωση του πληθυσμού κατά 320.000 λόγω μνημονίου, μετανάστευσης και θανάτων. Είναι η μεγαλύτερη μείωση που έχει ζήσει ποτέ η Ελλάδα. Ακόμη μεγαλύτερη και από περίοδο πολέμου. Στον τελευταίο παγκόσμιο πόλεμο είχαμε απώλειες 85.000 ανθρώπων.

Η Eποχή της Ανοησίας – Οι Αρχοντοχωριάτες

Φωτεινή Μαστρογιάννη 

Ζούμε σε μία εποχή ανοησίας, πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής. Θα ξεκινήσω με την κοινωνική γιατί τη θεωρώ και πιο σημαντική και σε επόμενα κείμενα θα περιγράψω και τις υπόλοιπες.

Ενώ η χώρα υποφέρει από δεκαετή σφοδρή οικονομική κρίση με ότι αυτό συνεπάγεται για τον κοινωνικό ιστό (φτώχεια, κοινωνικός αποκλεισμός, ανεργία, μισθοί επιδοματικού τύπου), μία μερίδα του πληθυσμού έχει αποκτήσει συμπεριφορά σνομπ ή στα καθ’ημάς αρχοντοχωριάτικη. 

Αποτελείται από κάποια τμήματα του πληθυσμού της μικρομεσαίας κυρίως τάξης τα οποία επιβιώνουν σχετικώς καλύτερα από τα κατώτερα. Τα τμήματα αυτά έχουν υιοθετήσει μία στάση που χαρακτηρίζεται από θράσος, αγένεια και χυδαιότητα. Θεωρούν εαυτούς ανώτερους με βάση κυρίως την εισοδηματική τους «άνεση» (πάντα σε σύγκριση με τα κατώτερα ενώ ούτε κατά διάνοια να συγκρίνουν εαυτούς με τα ανώτερα ή με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά). 

Πεθαίνει η Ελλάδα – Έρευνα-σοκ της Washington Post: «Μειώνονται οι γεννήσεις» – Σε εξέλιξη μουσουλμανική δημογραφική «βόμβα»

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για τη δημογραφική εξέλιξη του ελληνικού πληθυσμού. Την ίδια ώρα, οι νέοι της πατρίδας μας φεύγουν οριστικά από τη χώρα, η οποία μετατρέπεται σε κοινωνία γερόντων και ο πληθυσμός της μιξάρεται με εκατοντάδες χιλιάδες ξένους. 

Το δημογραφικό επιδεινώνεται με τη μεγάλη μεταναστευτική ροή, με αποτέλεσμα ακόμα και ο πιο δύσπιστος αναγνώστης, που αρνείται να απαλλαγεί από τις μικροκομματικές ιδεοληπτικές παρωπίδες, να αντιλαμβάνεται τον άμεσο κίνδυνο πληθυσμιακής αλλοίωσης της Ελλάδας. 

Για να διατηρηθεί ένα έθνος πληθυσμιακά θα πρέπει ο δείκτης γεννήσεων να είναι 2,1. Στην Ελλάδα δυστυχώς είναι 1,3 και εάν αφαιρεθεί το 0,2 που είναι παιδιά μεταναστών, απομένει 1,1, που καταδεικνύει πορεία εξαφάνισης. Επίσης η σύγκριση των γεννήσεων και των θανάτων της πρόσφατης πενταετίας είναι αποκαρδιωτική.