MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

Γερμανία, η 4η πιο διεφθαρμένη παγκοσμίως!

Δεν μπορεί παρά να θαυμάσει κανείς την καγκελάριο, όσον αφορά κυρίως την ικανότητα της να παρουσιάζεται ως η πλέον άμεμπτη και ηθική πολιτικός της υφηλίου – ενώ έχει ένα επί πλέον μεγάλο πλεονέκτημα: το να παρουσιάζει επίσης τη Γερμανία ως ηθική, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων της!

Επικαιρότητα 

Ήδη από το 2014 η γερμανική εφημερίδα DIE WELT έγραφε πως σε θέματα διαφθοράς πιστεύουν πολλοί ότι, προηγούνται χώρες όπως η Κίνα, η Ελλάδα ή η Ρωσία (πηγή) – παραθέτοντας όμως ένα γράφημα, από το οποίο διαπιστώνεται πως η Γερμανία είναι στην 4η θέση παγκοσμίως, μετά την Αίγυπτο, τη Νιγηρία και τη Ναμίμπια (όλες οι άλλες αφρικανικές!), χωρίς να υπάρχει καθόλου η Ελλάδα στις πρώτες θέσεις. Με δεδομένες δε τις συνεχείς απάτες, καθώς επίσης τη διαφθορά που έχει αποκαλυφθεί όσον αφορά τη Deutsche Bank (το πρόσφατο εδώ), ίσως να έχει κατακτήσει πια την πρώτη θέση – επιμένοντας παρόλα αυτά να κατηγορεί την Ελλάδα, προφανώς για να διευκολύνει τη ληστεία της. 

Η ατελείωτη τραγωδία

Επόμενα στάδια θα είναι η αλλαγή ιδιοκτησίας της Ελλάδας, ο διαμελισμός της μέσω της Μακεδονίας, η αλλοίωση του πληθυσμού, η κατάργηση της θρησκείας και η μεταφορά της εκκλησιαστικής περιουσίας στο Υπερταμείο, για την πληρωμή των χρεών του δημοσίου – με τελικό αποτέλεσμα τον αφανισμό του Έθνους.

«Μας σκοτώνουν με μικρές δόσεις. Πολύ ταχτικά, πολύ σιωπηλά, πολύ σοφά» (Σεφέρης)

Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ.

Η υπανάπτυξη και η δρομολογηθείσα διάλυση της Ελλάδας δεν οφείλονται σε ανικανότητα του λαού της. Δεν είναι έστω κάποιο λάθος. Είναι επιλογή της ελίτ της.

Ο λαός, βλέποντας όλη αυτή την κατάσταση και αισθανόμενος ότι πνίγεται, θέλει να αντιδράσει αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να αντιδράσει, γιατί το συγκεκριμένο πολίτευμα της επαγγελματικής πολιτικής ολιγαρχίας που έχουμε, του έχει δεμένα τα χέρια.

Dijsselbloem: Η διάσωση της Ελλάδας μέσω των μνημονίων έγινε για να σωθεί το Ευρώ

Δεν επιτρέπουμε να μας εκβιάσει η ιταλική κυβέρνηση - Το μήνυμα της ΕΕ πρέπει να είναι σαφές

«Το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας ήταν απαραίτητο προκειμένου να διαφυλαχθεί η αξιοπιστία της Ευρωζώνης, δηλώνει ο τέως Πρόεδρος του EurogroupJeroenDijsselbloem και τονίζει ότι αν είχε επιτραπεί μία ή περισσότερες χώρες να εγκαταλείψουν το ευρώ, «η Ευρωζώνη θα βυθιζόταν σε ένα χάος πέρα από κάθε φαντασία».

Σε συνέντευξη του στο γερμανικό Der Spiegel ο Dijsselbloem υποστηρίζει ακόμη ότι «το ευρώ δεν σώθηκε με τη δήλωση του Προέδρου της ΕΚΤ MarioDraghi ότι θα στηρίξει το νόμισμα ανεξαρτήτως κόστους, αλλά με την απόφαση της Καγκελαρίου Merkel να συμπορευτεί σε αυτή την γραμμή».