MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

Οι ηγέτες της ονομαζόμενης παγκοσμιοποίησης, δηλαδή οι διεθνείς οικονομικοί ολιγάρχες στοχεύουν να κυριαρχήσουν σε ολόκληρο τον πλανήτη. Στην ουσία θέλουν να μετατρέψουν ολόκληρο τον πλανήτη σε μια πελώρια ανοικτή αγορά, όπου θα κάνουν ελεύθερα οικονομικά παιχνίδια, εξουσιάζοντας οτιδήποτε αναπνέει και κινείται.

Βασικό εμπόδιο στα σχέδιά τους αυτά, είναι τα εθνικά κράτη (και κυρίως τα ιστορικά εθνικά κράτη, όπως η Ελλάδα), όπου οι εθνικοί λαοί έχουν καθορισμένα ελεγχόμενα από τους ίδιους σύνορα και αυτοδιαχειρίζονται τις υποθέσεις τους, μέσω των πολιτικών προσώπων, τα οποία οι ίδιοι εκλέγουν.

Το πείραμα του "Milgram"

Tο πείραμα του Μίλγκραμ είναι ένα από τα πιο γνωστά αντιδεοντολογικά πειράματα της ψυχολογίας, ουσιαστικά μια «φάρσα» που ξεγύμνωσε την ανθρώπινη ψυχή.

Το 1961, ο είκοσι εφτάχρονος Στάνλει Μίλγκραμ, επίκουρος καθηγητής ψυχολογίας στο Γέιλ, αποφάσισε να μελετήσει την υπακοή στην εξουσία.

Είχαν περάσει λίγα μόνο χρόνια από τα φρικτά εγκλήματα των Ναζί και γινόταν μια προσπάθεια κατανόησης της συμπεριφοράς των απλών στρατιωτών και αξιωματικών των SS, οι οποίοι είχαν εξολοθρεύσει εκατομμύρια αμάχων. Η ευρέως αποδεκτή εξήγηση –πριν το πείραμα του Μίλγκραμ- ήταν η αυταρχική τευτονική διαπαιδαγώγηση και η καταπιεσμένη –κυρίως σεξουαλικά- παιδική ηλικία των Γερμανών.

Η σκανδαλώδης τραπεζική ληστεία

Μέχρι στιγμής δεν πλήρωσε κανένας τραπεζικός για τις τεράστιες ζημίες που προκλήθηκαν στην Ελλάδα ή/και για τα μνημειώδη σκάνδαλα – κάτι που δεν προξενεί εντύπωση, αφού τα κόμματα χρωστούν στις τράπεζες πάνω από 500 εκ. € που πήραν χωρίς εγγυήσεις, ενώ τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα δεν πρόκειται ποτέ να πληρωθούν (συνέντευξη).

«Όταν σε κλέβουν και σε εκμεταλλεύονται επανειλημμένα, χωρίς να καταλαβαίνεις πώς, τότε είσαι καταδικασμένος να επαναλαμβάνεται η ίδια διαδικασία επ’ άπειρον – όπως στο θέμα των τραπεζών, όπου αφενός μεν κόστισαν στους Έλληνες φορολογούμενους πάνω από 60 δις € και θα τους πάρουν τα σπίτια τους, αφετέρου κυριολεκτικά θησαύρισαν αρκετά διευθυντικά στελέχη τους, ενώ το κράτος από ιδιοκτήτης του 90% των μετοχών τους, σύντομα δεν θα του ανήκει καμία!»