MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Περισσότεροι από 17.500 οι Έλληνες γιατροί που έχουν μεταναστεύσει

Περισσότεροι από 17.500 είναι οι Έλληνες γιατροί που εργάζονται στο εξωτερικό, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια ημερίδας με θέμα τον τουρισμό υγείας της Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε στο London School of Economics, στις 23 Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο της εν λόγω ημερίδας επισημάνθηκε ο σημαντικός ρόλος που μπορεί να παίξει ο ιατρικός τουρισμός στην ανακοπή του ρεύματος μετανάστευσης των γιατρών στο εξωτερικό.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ Ή ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ;


Μετά την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού και τη διάψευση των κομμουνιστικών οραμάτων για μια κοινωνία πλήρους ισότητας, επικράτησε απόλυτα ο καπιταλισμός, που είναι η κατ’ εξοχήν έκφραση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Ο καπιταλισμός όμως, όχι έτσι όπως τον ξέραμε, είτε με τη μορφή της εξουσιάζουσας εθνικής αστικής τάξης, είτε με την επεκτατική μορφή του, της αποικιοκρατίας και του εθνικισμού.

Forbes: Σε τρομακτικά επίπεδα το παγκόσμιος χρέος - Πλέον δεν τροφοδοτεί την ανάπτυξη

Forbes: Σε τρομακτικά επίπεδα το παγκόσμιος χρέος

Το χρέος είναι οι μελλοντικές δαπάνες οι οποίες έχουν μετατοπιστεί στο μέλλον αναφέρει σε άρθρο του στο Forbesο John Mauldin πρόεδρος της επενδυτικής εταιρίας Mauldin Economics.

Σύμφωνα με τον Mauldin το χρέος επιτρέπει να αγοραστεί κάτι τώρα για το οποίο δεν υπάρχουν ακόμη τα μετρητά.

«Έκρηξη» του παγκόσμιου χρέους αλλά και των επενδύσεων σε χρυσό από τις αρχές του 2018

Το παγκόσμιο χρέος ενισχύθηκε κατά οκτώ τρισ. στο α’ εξάμηνο του 2018, αλλά ταυτόχρονα υπήρξε σημαντική αύξηση και των επενδύσεων σε φυσική μορφή χρυσού 

Το παγκόσμιο χρέος αυξάνεται με απίστευτη ταχύτητα από τις αρχές του 2018, βάσει στοιχείων όλων των αρμόδιων αρχών που το παρακολουθούν.

Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα στο α’ εξάμηνο του 2018 η αύξησή του ξεπέρασε τα οκτώ τρισ. δολάρια.

Ταυτόχρονα, όμως, αυξάνονται και οι επενδύσεις σε χρυσό. 

Αυξάνονται και πληθύνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι τα τελευταία 2,5 έτη

Αντί να μειωθούν, τα τελευταία δυόμισι χρόνια, αυξήθηκαν οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Καθημερινής της Κυριακής", έγιναν 21.924 προσλήψεις στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο αριθμός των μονίμων υπαλλήλων του στενού δημόσιου τομέα δεν μειώθηκε, αλλά παρέμεινε σταθερός από τον Δεκέμβριο του 2015. Την ίδια περίοδο, μάλιστα, οι συμβασιούχοι στον στενό δημόσιο τομέα αυξήθηκαν από σχεδόν 65.500 (65.547) σε σχεδόν 78.300 (78.297) άτομα. Παράλληλα αυξήθηκε κατά πολύ και το προσωπικό στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που έχει στον έλεγχό του το Δημόσιο.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στην εκπομπή "Μαζί"

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στην εκπομπή ''Μαζί''. DRTV

27/11/2018

Με θέμα : Γενοκτονία, Βαρβαρότητα, Τουρκία