MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Τούρκος ΥΠΕΞ: «Είμαστε εγγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο για αυτό κάνουμε γεωτρήσεις - Μας βολεύει η "χαλαρή" ομοσπονδία»


«Η Τουρκία προχωράει σε παράνομες γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ για να προστατέψει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων ως εγγυήτρια δύναμη» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του στη κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης»!

Τι εννοεί ο Τούρκος ΥΠΕΞ; Ότι αναζητάει κοιτάσματα υδρογονανθράκων για λογαριασμό των Τουρκοκυπρίων με βάση το καθεστώς εγγυήτριας δύναμης που έχει από την συνθήκη της Ζυρίχης με την οποία και ιδρύθηκε η Κυπριακή Δημοκρατία.

Ισχυρίζεται δηλαδή, ότι αφού είναι εγγυήτρια δύναμη για την Κύπρο μπορεί εγγυάται η Άγκυρα για τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και συνεπώς ακόμα και τον ενεργειακό πλούτο που τους «αναλογεί», θεωρώντας τους ένα ανεξάρτητο (παράνομο) κράτος.

Η καθαρίστρια 10 χρόνια κάθειρξη και η δικαστική υπάλληλος με το πλαστό πτυχίο αθώα

Δύο μέτρα και δύο σταθμά. Δύο περιπτώσεις πλαστών πτυχίων και δυο διαφορετικές αποφάσεις. Η μία απόλυτα αυστηρή και καταδικαστική και η άλλη αθωωτική. 

Μετά τον σάλο της καταδίκης της 53χρονης καθαρίστριας από τον Βόλο, το zarpanews επανέφερε στο φως την αθώωση δικαστικής υπαλλήλου από τα Χανιά για το πλαστό πτυχίο της.